• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Organització i ubicació

La celebració del Fòrum va tenir lloc a Can Trona, centre de cultura i natura de la Vall d'en Bas

La Generalitat de Catalunya, a través de la seva Taula d'Ecoturisme, va organitzar els darrers 18 i 19 d'octubre el primer Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat) a Catalunya.

Coincidint amb l'Any Internacional del Turisme Sostenible pel Desenvolupament, es va inaugurar una cita on va convocar el sector públic i privat a unes jornades de reflexió i treball en xarxa envers els principals reptes del sector.

On

 

Can Trona

Passatge de Can Trona, 26
Joanetes
La Vall d'en Bas

Com arribar

 

Vehicle propi

Des de Girona 45 minuts
Des de Barcelona 1h i 45 minuts pel túnel de Bracons

 

Transport públic

TEISA. Barcelona – Vall d'en Bas. Parada al polígon de la Serra

 

Més informació

  • Vall d'en Bas

    La Vall d'en Bas es troba situada al sud-oest de la comarca de la Garrotxa. Aquesta vall, la més extensa i fèrtil de tot Catalunya, conserva pobles de postal, com els Hostalets d'en Bas, Joanetes o el Mallol.

    El principal atractiu d'aquest territori es troba en el seu paisatge únic, ple de contrastos naturals, replet de camps de conreu de patata, blat de moro i altres cereals. Es tracte d'una excel·lent zona per realitzar rutes a peu, i una de les més apreciades per tots aquells que volen practicar cicloturisme, gràcies al seu escàs desnivell. En definitiva, es tracta d'un conjunt de poblets dotats d'un innegable interès paisatgístic i cultural.

  • Can Trona

    Can Trona és un equipament de territori. Un centre que procura per la investigació, la difusió i l'activació patrimonial així com la reflexió en matèries mediambientals, agrícoles i culturals. L'essència del Fòrum d'Ecoturisme encaixa amb la missió de l'equipament; l'ús sostenible dels recursos com a base de la nostra economia.

Col·laboradors

Escapadarural.com. Obre en una nova finestra. Escapadarural.com . Obre en una nova finestra.

Portal especialitzat en turisme rural que reuneix la major oferta d'allotjaments a nivell europeu. El seu Observatori del Turisme rural aporta, entre d'altres, dades sobre el consum de turisme de natura, aprofundint en qüestions relatives a l'ecoturisme i fins i tot proposant un decàleg de consells per practicar un turisme rural responsable. Tanmateix, el seu compromís amb el sector els ha portat a organitzar esdeveniments professionals com Coetur (Congrés Europeu de Turisme Rural) i diverses jornades de formació, en col·laboració amb entitats públiques i privades.

Turisme Garrotxa. Obre en una nova finestra. Turisme Garrotxa . Obre en una nova finestra.

Associació privada sense afany de lucre integrada per representants del sector turístic privat i públic de la Garrotxa. Turisme Garrotxa promou, representa i coordina, de forma participativa, un model de desenvolupament turístic sostenible arrelat al territori, que combina el respecte pel medi ambient amb les necessitats i expectatives de les entitats, empreses i municipis que reben els seus serveis.

Tàndem. Obre en una nova finestra. Tàndem . Obre en una nova finestra.

Projecte del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Club EMAS que promou crear projectes ambientals de caràcter innovador i amb valor social. Aquest any, en el marc de l'Any Internacional del Turisme Sostenible, s'ha creat el grup de treball sobre el Turisme Sostenible a la Natura: com generar oportunitats de negoci contribuint a la conservació de la biodiversitat. A partir d'aquest repte diferents agents han treballat projectes i solucions concretes que es presentaran i s'acabaran de definir durant el Fòrum.

 

 

Amb el suport de

Barcelona és molt més. Obre en una nova finestra. Barcelona és molt més . Obre en una nova finestra.

A prop de Barcelona, tot un món de possibilitats per a gaudir de l'oci, de la cultura i de la natura. Un territori ric i divers entre el Pirineu i la Mediterrània amb més de 100 quilòmetres de costa, art, patrimoni cultural i una gastronomía reconeguda a què no podràs resistir-te. Vine a descubrir-ho i comparteix la teva experiencia.

Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Obre en una nova finestra. Patronat de Turisme Costa Brava Girona . Obre en una nova finestra.

Organisme de promoció turística de les comarques gironines i té per objectiu promocionar, estructurar i difondre l'oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a nivell nacional i internacional.

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Obre en una nova finestra. Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida . Obre en una nova finestra.

Ens de promoció turística creat l'any 1989 per a la gestió de l'oferta turística de les comarques lleidatanes: una terra privilegiada i amable per gaudir tot l'any d’una gran varietat d'esports, d'una cultura singular, d'una gastronomia autòctona i d'un turisme rural, l'hostatgeria més autèntica de la nostra terra.

Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona . Obre en una nova finestra. Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona . Obre en una nova finestra.

Gestiona i projecta la imatge de les destinacions Costa Daurada i Terres de l'Ebre de forma coordinada amb el conjunt d'actors públics i privats del sector turístic del territori centrant-se en la promoció i el suport a la comercialització turístiques.