El Departament ha identificat el potencial de l'oleoturisme amb la voluntat de desenvolupar un producte atractiu vinculat a les activitats turístiques de l'oli i l'oliva amb la implicació del sector privat i del territori.

L'estudi Oleoturisme a Catalunya s'ha centrat en els productors d'oli de les Denominacions d'Origen Protegides, DOP, (Oli de l'Empordà, Les Garrigues, Siurana, Terra Alta i Oli Baix-Ebre Montsià) i en dues altres zones d'alta producció com són el Baix Llobregat i La Noguera. L'oleoturisme és un producte turístic amb un gran potencial de creixement que pot afavorir el desenvolupament econòmic i territorial d'algunes comarques d'interior i construir una oferta turística de qualitat. L'estudi ha detectat 92 productors amb un potencial turístic important, 40 dels quals ja tenen un producte turístic articulat.

Well-O-live

Logo Unió Europea  Logo Projecte WELL-O-LIVE

Well-O-live és una experiència que compartim amb els nostres socis d'Itàlia, Bulgària, Croàcia, Finlàndia, França, Grècia i Espanya amb l'objectiu de diversificar l'oferta turística europea mitjançant la creació i la promoció de productes temàtics transnacionals de turisme rural, enfocats al benestar, per les Rutes de l'Olivera.