L’ecosistema de Catalunya, amb Barcelona al cap davant, és el més dinàmic del sud d’Europa amb més de 1.700 startups (d’acord amb l’anàlisi corresponent a l’any 2020 del Barcelona & Catalonia Startup Hub, publicat al 2021). El configuren emprenedors, emprenedores i empreses, així com un conjunt d’organitzacions interrelacionades de l’àmbit del talent, de la recerca, de la inversió i el suport a l’emprenedoria amb forts vincles internacionals i que aporten una empremta única i pròpia del nostre territori i cultura.

Sectors com les ciències de la vida, l’Agri-food, les tecnologies mòbils i els videojocs són alguns dels que han trobat a Catalunya el talent i l’ecosistema propici per créixer i escalar, convertint-nos en referents d’innovació.

A més, Barcelona és la ciutat de conferències internacionals més popular del món, segons la International Congress and Convention Association (ICCA) i cada any a la ciutat se celebren congressos i fires internacionals, així com centenars d’esdeveniments tecnològics i d’emprenedoria que nodreixen l’esperit i cultura emprenedora predominant i que faciliten les connexions entre els diferents actors de l’ecosistema.