The Collider: suport a l'ecosistema català d'emprenedoria científica

El 2019 basant-nos en el gran potencial del coneixement que es genera a les universitats i centres de recerca catalans la Secretaria d'Empresa i Competitivitat en el marc del Catalunya Emprèn, va iniciar la col·laboració amb The Collider de la Fundació Mobile World Capital per dotar a l'ecosistema d'emprenedoria universitària de mecanismes i incentius que facilitin la conversa recerca - empresa i que millorin la  competitivitat a tots els territoris catalans.

La col·laboració que te un marc temporal entre el 2019 i el 2022 i ha estat dotada d'un pressupost de més d'1M€ es desplega, mitjançant subvenció directa a l'entitat en dos projectes:

  1. Millorant la conversa Recerca - Empresa amb The Collider ( 2019-2021).
  2. Dinamització de la comunitat científica catalana per promoure l'emprenedoria científica i la transferència de tecnologia cap al mercat The Collider (2020- 2022).

Aquesta iniciativa s'emmarca així mateix en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement i és resultat d'una estreta coordinació i col·laboració entre les diferents direccions generals del Departament, així com del Consell Interuniversitari de Catalunya, la Institució CERCA, la Delegació Institucional del CSIC a Catalunya, Eurecat i la Xarxa d'Emprenedoria Universitaria.

Punt de Partida:

La Fundació Barcelona Mobile World Capital Foundation és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu impulsar la transformació digital de la societat, ajudant a millorar la vida de les persones a nivell global.

En el marc de la seva activitat, MWCapital promou el programa "The Collider" una iniciativa que té la finalitat de millorar la transferència tecnològica de l'ecosistema investigador, és a dir, transformar el coneixement científic en solucions de mercat que afrontin els reptes llançats per la indústria i millorar, en conseqüència, la vida de les persones.

The Collider es focalitza en donar suport a aquells projectes de base científica que ja han superat la fase de validació en laboratori, però que encara no són prou madurs com perquè les corporacions col·laborin amb ells en innovar les seves línies de negoci. The Collider facilita establir ponts de col·laboració universitat-empresa per a generar solucions que en pocs mesos siguin capaços de solucionar reptes de la indústria.

El programa The Collider organitza una edició anual i la seva activitat gira al voltant de 3 àmbits:

  • Promoure projectes d'alta tecnologia (Deep-Tech) que responen a necessitats de la indústria.
  • Creació d'equips multidisciplinars combinant talent científic (mitjançant una convocatòria a equips de recerca Call for Technologies) i emprenedor per liderar aquests projectes (mitjançant una convocatòria de talent emprenedor- Call for Talent).
  • Incubació i acompanyament de projectes tecnològics en la seva posada al mercat, constituint en companyies aquells projectes que superen la fase de validació.