Suport a l'empresa i a l'emprenedoria

Catalunya Emprèn

El programa Catalunya Emprèn, creat l'any 2012, és un programa interdepartamental liderat pel Departament d'Empresa i Coneixement que fomenta l'esperit emprenedor, promou la cultura d'empresa i impulsa accions específiques per a la creació, creixement i consolidació de noves empreses, activant les capacitats del país per a la dinamització econòmica i la generació d'ocupació.

Catalunya Emprèn

En el marc del programa Catalunya Emprèn, el Departament d'Empresa i Coneixement impulsa les següents iniciatives:

Directe a

Catalunya Emprèn

Web del programa Catalunya Emprèn

ACCIÓ

És l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana. 

Canal Empresa

Portal temàtic que assisteix i facilita l'accés electrònic de l'emprenedoria i l'empresariat als tràmits i serveis de la Generalitat.

AVANÇSA

És l'Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya

Xarxa Emprèn

La Xarxa Emprèn és una xarxa d'entitats que presten serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa a Catalunya, durant els tres primers anys de vida del negoci. Més de 150 entitats i 300 tècnics i tècniques experts donen cobertura a totes les comarques de Catalunya.

Si tens una idea de negoci i vols crear la teva empresa, a la Xarxa Emprèn trobaràs el suport que necessites per posar-la en marxa, només has d’accedir al cercador d'entitats (Assessora't) del nostre web, triar l’entitat i sol·licitar assessorament. Al cercador trobaràs les dades de contacte de cada entitat, una descripció de les seves característiques i dels serveis que presta, les activitats que organitza i l’accés al formulari de petició d’assessorament. Omple el formulari, i l'entitat es posarà en contacte amb tu per concertar una primera cita o donar-te la informació que necessites. També pots contactar directament a l'entitat per telèfon o presencialment.

xarxa Emprèn

Informació relacionada

Ifest

Festival de la disrupció, la ciència i la tecnologia adreçat a joves que vulguin aportar solucions disruptives a reptes de la vida real.

L’iFest vol traslladar als joves la consciència que:

  1. Poden fer grans coses en els propers anys, que la societat espera les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les.
  2. Fer-los veure que les seves aportacions poden ser més sofisticades del que inicialment ells i elles poden pensar. I que aquesta sofisticació pot venir de la ciència, la innovació, la tecnologia, la disrupció en general.
  3. “Sacsejar-los” i fer-los veure que el seu futur és un futur de creativitat, impacte social, innovació i tecnologia, de fer, protagonitzar, emprendre, amb noves tendències, global...
Ifest

Informació relacionada

Serveis per emprendre

Cercador d'entitats compromeses amb l'emprenedoria a tot el territori de Catalunya.

#ServeisPerEmprendre és un cercador de serveis, programes i activitats que presten tant entitats públiques com privades d'arreu del territori català amb la finalitat d'oferir-los en una única plataforma consultable a totes les persones emprenedores. És una eina que proporciona la màxima visibilitat i notorietat a les entitats i als seus serveis.

A #ServeisPerEmprendre trobaràs tant serveis per iniciar la teva activitat econòmica com per impulsar-la els primers cinc anys de vida. L'objectiu és apropar-te aquests serveis perquè tinguis més facilitats a l'hora d'emprendre i perquè coneguis ràpidament, de manera exhaustiva i actualitzada, tots els serveis que tens a la teva disposició arreu de Catalunya.

Serveis per emprendre

Informació relacionada

Preacceleradores Primer

El programa Primer, de preacceleració, pretén fomentar l’emprenedoria d’alta especialització territorial, estimulant l’emprenedoria d’empreses que volen créixer basant-se en la innovació i la tecnologia amb criteris de distribució territorial. Els objectius són:

  • Impulsar empreses basades en la innovació i la tecnologia, i la necessitat de promoure actuacions públiques per impulsar-ne l’aparició i el creixement. 
  • Fomentar les especialitzacions institucionals i territorials basades en fortaleses i oportunitats, avui poc identificades i desenvolupades. 
  • Estendre a tot el país el paper de concentrador tecnològic (hub) de referència global que representa Barcelona pel que fa a empreses basades en la innovació i la tecnologia. 
  • Aconseguir una Catalunya més competitiva en la carrera global per a l’emprenedoria i la tecnologia. 

La Xarxa Primer està formada enguany per 17 preacceleradores de nínxol amb la finalitat de generar solucions disruptives als territoris. Al web del #ProgramaPrimer podràs accedir a les preacceleradores, consultar la disponibilitat de les places i també el contingut de cada iniciativa.

Programa primer

Informació relacionada

Barcelona Startup City Seminar

Cada any, Catalunya Emprèn organitza un seminari de diversos dies a Barcelona per celebrar el potencial de l'ecosistema d'startups a través dels seus protagonistes, més de 90 persones seleccionades amb molta cura d'entre les millors acceleradores, universitats, espais de coworking, centres de recerca, esdeveniments, corporates, makers, fab labs, etc. de la ciutat. Barcelona agrada a les startups. Ho confirmen les dades: el 2017 ha estat considerada com el cinquè startup hub més important d'Europa per tercer any consecutiu, segons el rànquing d'EU-Startups. Altres informes com el Global Cities Investment Monitor 2017 l'han inclòs en el top 10 d'àrees urbanes en captació d'inversió estrangera, i el Global Power City Index la situa entre les 25 primeres ciutats pel que fa a competitivitat global.

Connecta amb l’ecosistema d’empreses emergents! Visita el web amb la informació i els ponents de la darrera edició.

Barcelona Startup City Seminar

Informació relacionada

Seminaris d’aprofundiment en ecosistemes emprenedors

Un viatge-seminari intensiu per impregnar el personal de les entitats col·laboradores de Catalunya Emprèn del dinamisme i la competitivitat dels ecosistemes emprenedors més innovadors del món. D’aquestes experiències es deriven coneixements sobre nous models de negoci i sectors emergents, connexions directes amb actors rellevants de l’escena internacional i s’obren línies de col·laboració entre les entitats participants.

Data d'actualització:  24.07.2018