iFest

Meet inspiration

15 ponències i diferents actuacions de joves protagonistes de l'actualitat de la innovació per inspirar, mostrar casos i exemples, generar simpatia i "encomanar" les ganes de fer coses.

Ciència, tecnologia, oportunitats, en un ambient creatiu, possibilista, emprenedor i obert. Tot conduït pel Lluís Marquina, periodista especialitzat en noves tecnologies.

 

 

Lluís Marquina

Periodista. Director i presentador del programa "Generació Digital" de TV3.

@lluismarquina

Lluís Marquina

Alex Puig, DIGITAL CURRENCY SUMMIT

Pàgina web Digital Currency Summit / Alastria

Consultor d'innovació i emprenedor tecnològic especialitzat en l'impacte de la tecnologia en l'economia global. És fundador del Digital Currency Summit, la primera conferència sobre blockchain pel mon financer i organitza el Fintech Barcelona. A més, recentment, ha fundat Alastria, el primer blockchain nacional regulat del món que compta a dia d'avui amb més de 100 associats.

@alexpuig

Alex Puig,  DIGITAL CURRENCY SUMMIT

Alex Sicart, DECENTRALIZED CLOUD i SHARGE

Pàgina web

Amb només 13 anys, Alex va crear Student 's Manager, una app per canviar l'educació. Va ser guardonat amb el Start-Up School Catalunya i va obtenir una beca per estudiar al costat del seu company, Pol Balades, a l'escola de negocis EADA. Amb 16 anys, l'Alex va guanyar l'Audi Creativity Challenge al costat de dos companys, amb el projecte Sharge. Sharge és una plataforma d'economia col·laborativa que permet a qualsevol persona amb un endoll convencional compartir-lo amb altres persones perquè puguin carregar el seu vehicle elèctric. Gràcies a aquest concurs, l'Alex va tenir l'oportunitat de viatjar a Silicon Valley per desenvolupar el seu projecte. Al costat del seu recorregut en l'ecosistema emprenedor, l'Alex es posiciona com a expert en Blockchain, és conseller en Internxt i ha estudiat a Codeworks, l'escola de programació més intensiva d'Europa. Creador de decentralized.cloud (el nou WeTransfer), la plataforma que permet enviar fitxers il·limitats utilitzant el blockchain. Reconegut per Forbes com una de les persones més influents del continent Europeu en tecnologia.

@alexsicart
LinkedIn
GitHub

Alex Sicart, DECENTRALIZED CLOUD i SHARGE

Iolanda Monsó, DOMESTIC DATA STREAMERS

Pàgina web

Domestic Data Streamers és un equip de desenvolupadors de Barcelona que ha establer el seu repte en transformar dades crues en sistemes interactius i experiències. Amb un bagatge en mitjans digitals i disseny d’interacció, treballen entre els límits de l’art, la ciència i la sociologia per generar nous llenguatges de dades. L’equip va ésser format a l’octubre de 2013 i des d’ençà ha estat creant instal·lacions per a diversos museus i institucions tant a nivell nacional com internacional, d’entre els quals destaquen les Nacions Unides, Spotify o la California Academy of Sciences.

@domesticstream
Instagram
Facebook

DOMESTIC DATA STREAMERS

Sergi Bernal, ELENYTICS

Amb 16 vaig cofundar Elenytics al MIT amb dos companys de Singapur i San Francisco amb els que havia compartit classe a Stanford un any abans. Elenytics ha creat un sistema de localització dintre d'edificis amb una plataforma d'anàlisis de dades que permet optimitzar processos i gestió de personal. Uns mesos després de començar vam tancar la primera ronda de inversió amb la que patentar el producte i instal·lar les primeres proves pilot. A part de Elenytics, treballo amb Polyup, una empresa amb la que em creat la primera plataforma de programació 100% mòbil amb la que ensenyar "Computational thinking" a les escoles. Durant aquests anys m'he involucrat en altres projectes com a Membre de la Junta (iBRIDGES) o com a consultor. A part d'aquestes aventures, estic estudiant 2n de Enginyeria Física (UPC) i International Business Economics (UPF).

LinkedIn
Instagram
Facebook

ELENYTICS

Jordina Arcal, HEALTHAPP

Llicenciada en enginyeria química per la UPC amb diversos postgraus en Innovació i gestió i desenvolupament de negocis per la IESE Business School i amb més de 7 anys d'experiència treballant en promoció tecnològica, desenvolupament de negoci i vendes en el sector recerca i desenvolupament (R+D). Va fundar i és la persona darrere del dia a dia de HealthApp, una empresa reconeguda al programa d'Emprenedoria Social de l'Obra Social "la Caixa" i com un dels 20 millors projectes de salut digital d'Europa. Per aquesta feina la Jordina ha estat recentment guardonada amb el premi que atorga el MIT als millors innovadors menors de 35 anys i és reconeguda com a una de les líders en innovació digital de 2016.

LinkedIn
@BcnHealthApp

Facebook

Jordina Arcal, HEALTHAPP

Carlota Pi, HOLALUZ

Emprenedora i mare de 3 noies fantàstiques. Cofundadora i Presidenta de Holaluz.

@HolaLuzcom
@CarlotaPiAmoros

 

HOLALUZ

John Amin i Joan Folguera, INVELON TECHNOLOGIES

Pàgina web

Dos anys enrere somiàvem en crear un espai de treball que unís professionals de diferents àrees i branques amb 3 objectius: Crear sinèrgies entre els equip de treballs, desenvolupar projectes R+D+I amb un major abast i gaudir al màxim. Així va néixer INVELON TECHNOLOGIES una plataforma flexible que uneix professionals formats en àmbits purament científics amb professionals de gestió que aporten la visió i practicitat del món empresarial.

Twitter
@jfolguera, @johnamin96, @_Intech3d, @InvelonTech

Instagram
johnamin96, intech3d

John Amin i Joan Folguera

Amadís Pagès, MOIRAI BIODESIGN

Pàgina web

Doctorat en Biomedicina i fundador de Moirai Biodesign, una startup on s'utilitza la biologia sintètica per accelerar el diagnòstic oncològic i millorar les teràpies contra el càncer.

@moiraibiodesign

Amadís Pagès

Francesco Ferro, PAL ROBOTICS

Pàgina web

CEO i cofundador de PAL Robotics, una de les principals companyies que es dediquen a la robòtica de servei a nivell mundial. Ferro es va llicenciar com Enginyer Superior de Telecomunicacions el 2002 per la Universitat Politecnico di Torino (Itàlia), té un Màster pel ISEN a Lille (France) i el 2011 va obtenir un MBA Executiu a la Universitat de Barcelona (Espanya). Des de 2004 treballa en el desenvolupament de robots humanoides i de servei en PAL Robotics. La companyia ha desenvolupat nombrosos robots humanoides i amb fins industrials, de servei o per a investigació. El més recent d'ells és l'humanoide TALOS, que mesura 1,75m d'alçada.

@PALRobotics
YouTube
Facebook

Francesco Ferro

David García, PIXEL CREAM

Pàgina web

CEO & Game Designer en @Pixel_Cream i desenvolupant Way of Redemption. Profesor en el Grau de Videojocs de Tecnocampus.

@Pixel_Cream
@DGBorras

David Garcia

Xavier Banqué, ROKUBUN

Pàgina web

MSc Telecommunications and Project Management, ha dedicat tota la seva carrera professional al negoci de Space R+D, treballant tant amb institucions privades com públiques. L'any 2015 va fundar Rokubun, una empresa que desenvolupava solucions innovadores dirigides a una geolocalització precisa i assequible amb l’objectiu de democratitzar el posicionament precís.

@xavierbanque, @rokubn

Xavier Banqué

Marina Figueras, Joe Kirby i Esteve Pla, SMARTDOG

Pàgina web

L'equip guanyador del Challenge Imagine 2017 creadors de Smartdog; un collaret intel·ligent per a gossos que serveix per ajudar a gent gran sense que hagin de confiar en un telèfon intel·ligent. L'objectiu és capacitar als ancians i donar-los més autonomia.

@imaginecc

Marina Figueras, Joe Kirby i Esteve Pla

Lara Fernández i Juan Francisco Muñoz, UPC NANOSAT LAB

Pàgina web

L'UPC NanoSat Lab (Laboratori de Payloads i Petits Satèl·lits), ubicat a la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (Campus Nord), és una iniciativa transversal de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicacions de Barcelona que té com a activitat principal el disseny i el desenvolupament de les missions nano-satèl·lit; l'exploració de conceptes innovadors del sistema de nous i el desenvolupament/integració de subsistemes i experiments científics per a l'observació de la Terra. En aquest laboratori participen estudiants que cursen diferents enginyeries i realitzen els seus projectes de final de grau i/o de màster enfocats en la temàtica del laboratori. És el cas de la Lara Fernández i Juan Francisco Muñoz com a membres de l'equip del 3Cat-4 que dissenya i implementa un petit satèl·lit per l'exploració de la Terra coordinat dins del programa educatiu de l'Agència Espacial Europea (ESA) i que participen en el projecte HelixADS on es realitza un vol de micro-gravetat o també en el desenvolupament d'eines de simulació.

Facebook
YouTube
Instagram

UPC NanoSat Lab

Joan Plana, Lidia Just i Nil Figueres, WHEREVER YOU WANT

Pàgina web

L'equip de Wherever You Want està format per 4 persones d'arreu de Catalunya que es van conèixer gràcies a l'esperit emprenedor a la primera edició de l'iFest. Guanyadors del Challenge de l'iFest, posteriorment de l'Audi Creativity Challenge 2017 i partícips en el programa d'innovació Imagine, van viatjar el passat juliol a Silicon Valley per poder accelerar el seu projecte de concerts hologràfics.

@_whereveruwant

Joan Plana, Lidia Just i Nil Figueres