• Imprimeix

Xarxes

ENAT - Xarxa europea per al turisme accessible

Associació internacional sense ànim de lucre adreçada a treballar per a les empreses i organismes que desitgin ser pioners en l’estudi, la promoció i la pràctica del turisme accessible.

Informació relacionada

NECSTouR, Xarxa de regions europees per a un turisme sostenible i competitiu

Catalunya presideix NECSTour: xarxa de regions europees per a un turisme sostenible i competitiu fundada per la Toscana, PACA (Provença, Alps, Costa Blava) i Catalunya. La xarxa treballa per potenciar la cooperació entre regions europees en la consolidació del turisme sostenible i influir directament en la política turística europea. Per aconseguir-ho es treballa de manera coordinada a través de diferents grups de treball, on es tracten aspectes com ara l’accessibilitat, el canvi climàtic, indicadors de turisme sostenible i el turisme marítim i del litoral, entre d’altres. Actualment en formen part una trentena de regions europees i 35 membres associats entre empreses, institucions, universitats i associacions del sector turístic europeu. Durant els seus tres anys de presidència,Catalunya vol posicionar la xarxa com a portaveu de les regions en matèria turística davant les institucions europees i abordar temes com ara la desestacionalització, l’economia col·laborativa i la renovació integral de destinacions, entre d’altres.

OITS, Organització Internacional de Turisme Social

L'OITS és l'interlocutor de la Comissió Europea per al desenvolupament de l'acció Calypso, que preveu centrar les accions de foment i promoció del turisme social a l'entorn dels quatre col·lectius preferents: jovent, gent gran, persones amb discapacitat i famílies.