• Imprimeix

Programes i projectes

ACCENT Gastronomy

ACCENT Gastronomy, projecte europeu per al turisme gastronòmic accessible en el que hi participa l’Agència Catalana de Turisme

El projecte Accent Gastronomy promou l’oferta d’experiències de turisme gastronòmic accessible. El seu objectiu és proporcionar a les pimes, emprenedors i professionals del turisme eines i i competències que els ajudin a crear i desenvolupar productes turístics gastronòmics accessibles.

Informació relacionada

APP TOUR YOU

APP TOUR YOU, projecte europeu per a la formació en turisme accessible en el que hi participa la Direcció General de Turisme

Finançat pel Programa Erasmus +, aliances estratègiques per a la Formació i Educació, amb l’objectiu de desenvolupar nous models de formació i informació en turisme accessible adreçats a professionals i emprenedors del sector, especialment de pimes del sector turístic.

Calypso, iniciativa de la CE per al turisme social

Calypso, iniciativa de la Comissió Europea, té com a objectiu permetre viatjar a les destinacions de vacances europees a les persones que normalment no ho poden fer i, a l'hora, afavorir les economies locals i desestacionalitzar la demanda.

Informació relacionada

HikingEurope

HikingEurope, projecte liderat per l’Agència Catalana de Turisme i finançat pel programa COSME amb l’objectiu de promoure una xarxa transnacional de rutes turístiques rurals estructurada en diversos itineraris de senderisme arreu d’Europa que facilitin la descoberta del patrimoni natural i cultural dels territoris involucrats. Compta amb la presència de l’empresa lleidatana Pirineu Emoció (partner empresarial) i de la Universitat de Girona (partner acadèmic). S’hi sumen els tres partners regionals: Regione Emilia-Romagna (Itàlia), l’Agència de Desenvolupament Regional Dubrovnik-Neretva (Croàcia) i la regió de Donegal (Irlanda), així com l’institut de recerca alemany NIT i l’ONG austríaca NFI, especialitzada en temes de natura i sostenibilitat.

#IdEATE

#IdEATE, projecte europeu per millorar l’ocupabilitat i la formació en el sector turístic en el que hi participa la Direcció General de Turisme.

L’obectiu és desenvolupar un model  que ajudi a connectar els principals actors en l'àmbit del turisme (sol·licitants d'ocupació, possibles ocupadors i pimes, centres de formació i administracions públiques) amb l'objectiu de facilitar llocs de treball d'alta qualitat, aprenentatges i pràctiques en el sector turístic de la UE , tot enfortint la imatge de les carreres en el sector turístic a través de la millora i l’adequació de la formació a les expectatives del mercat de treball.

Informació relacionada

  • Sol·licitud de Propostes (RfP), Projecte #IdEATE pdf icon [432,69 KB ]

    L’objecte de la sol·licitud és el disseny, la creació, la implementació i la gestió de l’entorn d’ensenyament virtual de IdEATE  i.e. plataforma digital d’aprenentatge, així com l’App per a iOS i Android.

    Termini: 5pm CET, 12 de març 2017

Land-Sea

“Sostenibilitat del sistema Terra-Mar per estratègies ecoturístiques”, projecte europeu en el marc del Programa Interreg Europe, en el que hi participa la Direcció General de Turisme.

L’obectiu és afavorir processos de governança regional més inclusius, eficients i efectius per incrementar la creació de les competències i habilitats institucionals per al desenvolupament d'un sistema sostenible dels ecosistemes, capaç de preservar els hàbitats naturals i estimular les estratègies territorials d'ecoturisme.

Informació relacionada

MEDCYCLETOUR

El projecte MEDCYCLETOUR té com a objectiu fomentar polítiques de desenvolupament sostenible que permetin un ús més eficient dels recursos naturals i el patrimoni cultural de las zones marítimes i costaneres. Es pretén promocionar el turisme en la seva modalitat més sostenible i responsable, permetent el desenvolupament  de la franja costanera de l’Àrea Mediterrània. 

La Ruta del Mediterrani (Eurovelo 8) es una ruta de ciclisme de llarga distància que connecta tot el Mediterrani des de Xipre fins a Cádiz. En aquest arc Mediterrani encara no s’han desenvolupat polítiques actives de foment del cicloturisme, malgrat que aquesta activitat suposi a la pràctica la possibilitat de prolongar la temporada turística. A més, es tracta d’una activitat de baix impacte, que contribueix al desenvolupament de petites empresas de caràcter local i que afavoreix que àrees poc visitades fins ara entrin en nous circuits turístics.

Informació relacionada

WELL-O-LIVE

“Wellness and wellbeing experience across the European Routes of the Olive Tree”, projecte europeu en el qual participa la Direcció General de Turisme. El finança el Programa COSME 2014-2020 i té com a objectiu diversificar l’oferta turística de la Unió Europea i promoure els productes transnacionals, així com millorar la competitivitat de les PIME i els emprenedors.

Concretament, el projecte preveu la creació d’una ruta turística transnacional que inclogui experiències de wellness, gastronòmiques i d’estil de vida en destinacions rurals a partir dels productes de les oliveres.

Informació relacionada

WILDSEA Europe

WILDSEA Europe, projecte europeu de l’àmbit marí i les destinacions costaneres en el que hi participa l’Agència Catalana de Turisme

Finançat pel programa COSME, l’objectiu és connectar en una ruta turística sostenible transnacional destinacions europees costaneres amb una rica biodiversitat marina per oferir, a través d’activitats a l’aire lliure i d’esports d’aigua, experiències de vida marina salvatge.

Informació relacionada