• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

La Generalitat aprova els models d'estatuts per fer efectiu el procediment ràpid de creació de cooperatives

Torna
Dimecres, 14 d'octubre de 2015

 

  • Mitjançant aquesta via, una empresa constituïda com a cooperativa pot estar inscrita en el registre en dos dies hàbils des de l’entrada de la sol·licitud
 
  • Es poden acollir a aquest procediment les cooperatives agràries, de consumidors i usuaris, de serveis i de treball associat en què el nombre de socis no sigui superior a deu
 
  • La nova llei de cooperatives, en vigor des de l’estiu passat, contempla per primera vegada aquesta possibilitat
 
 
El departament d’Empresa i Ocupació ha aprovat els models d’estatuts per fer efectiu el procediment exprés de creació de cooperatives. Aquesta via permet que les cooperatives agràries, de consumidors i usuaris, de serveis i de treball associat amb un nombre de socis no superior a deu puguin quedar inscrites en el Registre de Cooperatives en dos dies hàbils des de l’entrada de la sol·licitud.
 
La nova llei de cooperatives, en vigor des de l’estiu passat, contempla aquesta possibilitat per primera vegada en el seu articulat, concretament d’acord amb el que disposa l’article 20 i la disposició final tercera. En aquest sentit, l’aprovació dels models d’estatuts per a fer efectiu el procediment exprés arriba abans dels sis mesos que establia la llei com a límit per aprovar l’ordre corresponent, amb l’objectiu de facilitar tant aviat com fos possible que els nous projectes cooperatius puguin constituir-se amb més celeritat.  
 
Amb tot, amb aquest nou procediment el Govern avança en l’assoliment d’un dels principals objectius amb què es va aprovar la nova legislació: el d’afavorir la simplificació de les condicions necessàries per a la posada en marxa de noves iniciatives empresarials, fomentant en aquest cas la creació de noves cooperatives.
 
Rècord de treballadors en les cooperatives catalanes
 
Segons les darreres dades disponibles (corresponents al segon trimestre de 2015), les cooperatives catalanes tenen 43.983 treballadors. Aquesta xifra és la més alta des del 2007, superant fins i tot registres corresponents als anys anteriors a la crisi; en concret, les cooperatives tenen un 7,7% més de treballadors que al trimestre anterior, un 4,3% més respecte al mateix període de 2014 i un 3,9% més respecte del segon trimestre de 2007.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom