• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Presentació de la declaració responsable de garantia de viatges combinats i/o serveis de viatges vinculats

21101 - Presentació de la declaració responsable de garantia de viatges combinats i serveis de viatges vinculats Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Les persones empresàries que organitzen o comercialitzen viatges combinats i serveis vinculats han de presentar una declaració responsable conforme disposen de la garantia suficient per a l’execució correcta dels viatges que ofereixen, així com la repatriació o el retorn dels viatgers al seu origen.  

Llegiu-ne més

Aquest tràmit s'ha de fer només per Internet.

Per garantir que esteu fent servir la darrera versió dels formularis en el moment de la tramitació, cal que cada vegada que els hagueu d'utilitzar us els descarregueu. Si reutilitzeu els documents per altres ocasions es pot donar el cas que presenteu una versió obsoleta.  

Pel que fa a la necessitat d’habilitació per exercir l’activitat com agències de viatges, des del dia 1 d’abril de 2017, l’activitat de les agències de viatges ha quedat totalment liberalitzada i per tant  no es requereix la intervenció ni la presentació de  cap document davant l’Administració turística. Qualsevol persona, disposant de les garanties previstes en el Codi de Consum (Llei 22/2010, del 20 de juliol) , pot operar lliurement a Catalunya.

Les persones empresàries que organitzen i/o comercialitzen viatges combinats tenen l’obligació de disposar d’una garantia que, en cas d’insolvència, respongui de l’execució correcta del viatge fins que aquest finalitzi i que permeti reemborsar tots els pagaments efectuats pels viatgers.

Podreu trobar les preguntes freqüents i més informació sobre el tràmit a Canal Empresa. També podeu consultar el web de l’Agència Catalana del Consum.

Què necessiteu fer?

Data actualització  22.12.2017