Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2021)

4365 - Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2021) Departament de Recerca i Universitats empresaiocupacio

Un total de 78 premis a treballs de recerca i 11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya: 78 premis de 850€ de qualsevol temàtica. Així mateix, enguany els PRJ inclouen aquest any per tercera vegada unes mencions especials dintre dels premis PRJ, les mencions Persones Sàvies. Aquestes mencions que s’atorguen entre els treballs presentats en aquesta convocatòria a les temàtiques generals, sorgeixen a proposta de la Direcció General de Recerca com un reconeixement a personalitats catalanes d’especial rellevància en l’àmbit del coneixement. En el marc de la política commemorativa del Govern de la Generalitat, en aquesta edició dels PRJ, s’atorgarà una menció:

- Menció Persones Sàvies Josep Maria Fuset i Tubià, que va ser doctor en Ciències Naturals, catedràtic de Zoologia General i posteriorment també de Biologia General i Zoografia de vertebrats a la Universitat de Barcelona (entre 1913 i 1941) i naturalista. Josep Fuset adquirí reconeixement i popularitat com a pioner de l'ornitologia i autor del primer catàleg d'aus del nostre país, l'estudi Las aves de Cataluña (1913). A banda de l'ornitologia, Fuset exerceix una àmplia influència en diverses disciplines científiques, com ara l'anatomia, la morfologia zoològica, la microscòpia, l'oceanografia o el dibuix científic, sense bandejar un notable esperit de divulgació científica.

8 premis de 850€ en temàtiques concretes:

  • Premi Reginó al millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat i també el centre d’ensenyament secundari que s’hagi distingit per impulsar l’interès en aquesta temàtica, atorgat conjuntament amb l’ICD.
  • Premi INEFC al millor treball que amb l'objectiu de fomentar l'interès per la recerca en temes relacionats amb les ciències de l'activitat física i l'esport, que reconeixerà el millor treball de recerca en aquest àmbit atorgat conjuntament amb l’INEFC.
  • Premi ICIP Alfons Banda als dos millors treballs de recerca que promoguin l'anàlisi i l'obtenció de resultats en el camp teòric de la construcció d'una cultura de pau o l'aplicació pràctica de la gestió no violenta dels conflictes, atorgat conjuntament amb l'ICIP.
  • Premi Ramon Muntaner al millor treball en ciències humanes, socials o naturals que plantegi una proposta d'aplicabilitat en qualsevol àmbit de l'educació, i que proposi algun element o recurs que pugui contribuir al desenvolupament local atorgat conjuntament amb l'IRMU.
  • Premi EAPC Luciana Calvo als dos millors treballs de recerca que aportin reflexió, anàlisi i propostes sobre temes relacionats a algun dels tres àmbits temàtics de la Revista de Llengua i Dret, publicada per l’EAPC atorgat conjuntament amb l’EAPC.
  • Premi TIC Salut Social: al millor treball relacionat amb la Salut Digital (e-Health, m-Health…) en el camp sanitari i/o social que situï el pacient/ciutadà en el centre del sistema com agent de transformació digital atorgat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social.       

11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya, 10 premis per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes i 1 premi per impulsar l’interès per la recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat atorgat conjuntament amb l’ICD.

Llegiu-ne més

Termini de presentació de sol·licituds: del 17 de juny al 4 d'octubre de 2021 a les 14:00h (hora local de Barcelona).

Contacte: Marga Claret (margarida.claret@gencat.cat) Telèfon: 933 106 394

 

Què necessiteu fer?

Data actualització  16.06.2021