Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2020)

4365 - Premis Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2020) Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Un total de 78 premis a treballs de recerca i 11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya:

70 premis de 850€ de qualsevol temàtica. Així mateix, enguany els PRJ inclouen aquest any per segona vegada unes mencions especials dintre dels premis PRJ, les mencions Persones Sàvies.

Aquestes mencions que s’atorguen entre els treballs presentats en aquesta convocatòria a les temàtiques generals, sorgeixen a proposta de la Direcció General de Recerca com un reconeixement a personalitats catalanes d’especial rellevància en l’àmbit del coneixement. En el marc de la política commemorativa del Govern de la Generalitat, en aquesta edició dels PRJ i atesa la rellevància dels científics escollits, s’atorgaran tres mencions:

 • Menció Persones Sàvies Eduard Fontserè, al millor treball relacionat amb la figura de Eduard Fontserè i Riba (1870-1970) i el seu àmbit de recerca, coincidint amb la celebració de l'Any Fontserè, que commemora el 150 aniversari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. Poden optar al premi els treballs de recerca que tractin qüestions relacionades amb el científic o bé amb l'objecte de les seves activitats de recerca: la meteorologia, l'astronomia i la sismologia.
 • Menció Persones Sàvies Enric Casassas, al millor treball relacionat amb la figura d’Enric Casassas i Simó (1920-2000) i el seu àmbit de recerca, coincidint amb les commemoracions de l'Any Casassas, en el centenari del seu naixement. Poden optar al premi els treballs de recerca que tractin qüestions relacionades amb el científic, el seu perfil humanista o amb l'objecte de les seves activitats de recerca: la química, la llengua (lexicografia) i la poesia.
 • Menció Persones Sàvies Badia i Margarit, al millor treball relacionat amb la figura d’Antoni Maria Badia i Margarit (1920-2014) i el seu àmbit de recerca, coincidint amb la celebració de l'Any Badia i Margarit, que commemora els 100 anys del seu naixement. Poden optar al premi els treballs de recerca que tractin qüestions relacionades amb l'investigador o amb l'objecte de les seves activitats de recerca: la filologia i la lingüística.

8 premis de 850€ en temàtiques concretes:

 • Premi Reginó al millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat i també el centre d’ensenyament secundari que s’hagi distingit per impulsar l’interès en aquesta temàtica, atorgat conjuntament amb l’ICD.
 • Premi INEFC al millor treball que amb l'objectiu de fomentar l'interès per la recerca en temes relacionats amb les ciències de l'activitat física i l'esport, que reconeixerà el millor treball de recerca en aquest àmbit atorgat conjuntament amb l’INEFC.
 • Premi ICIP Alfons Banda als dos millors treballs de recerca que promoguin l'anàlisi i l'obtenció de resultats en el camp teòric de la construcció d'una cultura de pau o l'aplicació pràctica de la gestió no violenta dels conflictes, atorgat conjuntament amb l'ICIP.
 • Premi Ramon Muntaner al millor treball en ciències humanes, socials o naturals que plantegi una proposta d'aplicabilitat en qualsevol àmbit de l'educació, i que proposi algun element o recurs que pugui contribuir al desenvolupament local atorgat conjuntament amb l'IRMU.
 • Premi EAPC Luciana Calvo als dos millors treballs de recerca que aportin reflexió, anàlisi i propostes sobre temes relacionats a algun dels tres àmbits temàtics de la Revista de Llengua i Dret, publicada per l’EAPC atorgat conjuntament amb l’EAPC.
 • Premi TIC Salut Social  al millor treball relacionat amb la Salut Digital (e-Health, m-Health…) en el camp sanitari i/o social que situï el pacient/ciutadà en el centre del sistema com agent de transformació digital atorgat conjuntament amb la Fundació TIC Salut Social.       

11 premis a centres d'Educació Secundària de Catalunya, 10 premis per fomentar la participació dels tutors i tutores i alumnes i 1 premi per impulsar l’interès per la recerca sobre les dones i les seves aportacions a la societat atorgat conjuntament amb l’ICD.

Llegiu-ne més

Termini de presentació de sol·licituds: del dia 15 d'octubre de 2020 fins a les 14:00:00h (hora local Barcelona) del dia 10 de novembre de 2020 

Contacte: Marga Claret margarida.claret@gencat.cat Telèfon: 93 310 63 94

 • A estudiants entre 14 i 23 anys d’edat que hagin cursat de 3r i 4rt d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior durant el curs 2019-2020 i que hagin realitzat el treball de recerca durant aquest curs.
 • A centres d'ensenyament secundari.
Què necessiteu fer?

Data actualització  15.10.2020