Mestre/a Artesà/ana

8712 - Mestre Artesà Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Els diplomes de Mestre/a Artesà/ana tenen l’objectiu de distingir aquelles persones amb una llarga trajectòria en l’exercici del seu ofici, així com, pels mèrits adquirits, per haver assolit l’excel·lència en el domini tècnic, per les aportacions a l’ofici, i per la transmissió dels coneixements de l’ofici mitjançant el mestratge, la docència o un altre mitjà pedagògic per donar-li continuïtat.

En funció dels tipus de dedicació a l’ofici que realitzin les persones sol·licitants el podran sol·licitar en les següents modalitats:

  • Diploma de mestre/a artesà/ana professional
  • Diploma de mestre/a artesà/ana divulgatiu/iva. 
Llegiu-ne més

Només poden ser candidates a obtenir el Diploma de Mestre/a Artesà/ana les persones físiques dedicades als oficis artesans inclosos en el Repertori de famílies d'oficis artesans, annex al Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l’activitat artesanal a Catalunya, i que compleixin els criteris establerts a les bases de la convocatòria.

Per garantir que esteu fent servir la darrera versió del formulari en el moment de la tramitació, cal que cada vegada que l’hàgiu d'utilitzar us el descarregueu. Si reutilitzeu el document per altres ocasions, es pot donar el cas que presenteu una versió obsoleta.

Recordeu que al formulari de sol·licitud heu d’escollir si opteu a la convocatòria 2020 o 2021.

Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Diploma de mestre/a artesà/ana professional: a les persones físiques que han fet de la seva professió l’exercici d’un ofici artesà o un mitjà pedagògic per donar continuïtat a un o més oficis artesans, i que tenen més de 20 anys de trajectòria professional reconeguda, amb domini tècnic de l’ofici, mèrits adquirits, docència demostrada, mestratge exercit i aportacions a l’ofici.

Diploma de mestre/a artesà/ana divulgatiu/iva: a les persones físiques amb més de 20 anys d’exercici de l’ofici, domini tècnic del seu ofici, mèrits adquirits i mestratge exercit, tot i no haver exercit professionalment l’ofici artesà.

Què necessiteu fer?

Data actualització  16.02.2021