Habilitació d'organismes de control i tallers habilitats per treballar en el sector de la mineria

22206 - Habilitació d'organismes de control i tallers habilitats per treballar en el sector de la mineria Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Per poder actuar com a Entitat Col·laboradora de l'Administració (ECA) o Organisme de Control Autoritzat (OCA) en l'àmbit de la Seguretat Minera, aquestes entitats han d'obtenir una habilitació per part de l'Administració i presentar una memòria anual sobre el desenvolupament de la seva activitat.

En el cas de les ECA, també poden obtenir una autorització per poder exercir les seves funcions, que serà renovable i vàlida a tot l'estat espanyol.

Les ECA es defineixen com entitats que verifiquen el compliment de caràcter obligatori de les condicions de seguretat d'instal·lacions regulada pel Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera, mitjançant activitats de certificació, assaig, inspecció o auditoria, col·laborant amb l'autoritat minera competent.

Pel que fa a les OCA, aquests organismes actuen com a entitats de verificació i control d'instal·lacions dins de l'àmbit del Reglament General de Normes Bàsiques de Seguretat Minera, així com en l'àmbit d'altres reglaments de seguretat industrial.

Llegiu-ne més

Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació. 

Data actualització  26.09.2020