• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Habilitació com a guia de turisme de Catalunya

1847 - Habilitació com a guia de turisme de Catalunya Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Aquesta habilitació permet a la persona titular exercir l'activitat de guia de turisme a l’interior dels monuments declarats bé cultural d’interès nacional i dels museus inscrits al registre de Museus de Catalunya. 

Llegiu-ne més

AVÍS: Els terminis de tots els tràmits queden suspesos i interromputs.

Per a casos urgents o que no pugueu ajornar, podeu fer el tràmit en línia amb el formulari corresponent o, en cas que no n’hi hagi, utilitzeu la petició genèrica. Teniu disponible un tutorial sobre com presentar un document al registre electrònic de la Generalitat.


El Govern de la Generalitat va aprovar el dia 10 de març de 2020 el Decret 43/2020, de 10 de març, sobre l’activitat de guia de turisme. Entrarà en vigor el dia 9 d’abril de 2020.

La normativa europea obliga a una revisió de la normativa interna. Com a conseqüència d’aquesta adaptació, que ha de portar a treballar sota el  sistema de qualitat turística dels serveis, no es convocaran més proves per a l’habilitació de guies de turisme de Catalunya ni es tramitaran reconeixements d’habilitacions de guies de turisme expedides per altres administracions públiques.

Què necessiteu fer?

Data actualització 18.09.2017