• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Autorització per a laboratoris de contrastació de metalls preciosos

11241 - Autorització per a laboratoris de contrastació de metalls preciosos Departament d'Empresa i Coneixement empresaiocupacio

Els laboratoris de contrastació de metalls preciosos per poder iniciar la seva activitat han de tenir una autorització per part de l'Administració mitjançant la qual se'ls hi atorga una contrasenya que haurà d'aparèixer com a marca d'identificació en les seves actuacions de contrastació. 

Els laboratoris de contrastació facultats per realitzar l’assaig i la consegüent contrastació de garantia d’objectes fabricats amb metalls preciosos hauran de pertànyer a alguna de les categories següents:

  1. Laboratori oficial de contrastació de metalls preciosos.
  2. Laboratoris autoritzats de contrastació de metalls preciosos.

Els laboratoris autoritzats tenen les funcions encomanades pel Reglament, i poden realitzar els assaigs i les contrastacions dels objectes presentats pels fabricants i importadors que ho sol·licitin. En cas que pertanyin a una empresa dedicada a la fabricació d’objectes de metalls preciosos, l’activitat reglamentària dels laboratoris autoritzats queda limitada exclusivament a la contrastació de garantia dels objectes fabricats per aquesta empresa.

Aquesta designació té un període de validesa de tres anys. La persona interessada pot sol·licitar la seva pròrroga dins dels sis mesos anteriors al venciment d’aquest termini. 

Llegiu-ne més

Aquest tràmit només es pot fer per internet. La documentació que aporteu per un altre canal no es tindrà en compte ni es computarà a efectes de data de presentació.

Què necessiteu fer?

Data actualització 16.04.2020