Membres proposats per formar part del Consell Consultiu del Pacte per a la Societat del Coneixement

Joaquina Álvarez Marrón

Investigadora Científica del CSIC a Barcelona (Tectònica), on és directora del Departament d’Estructura i Dinàmica de la Terra i Cristal·lografia.
Presidenta des de 2016 de l’ Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT).

Jaume Amat i Riera

Co-Founder de SHIP2B, fundació privada para al llançament/incubació de projectes de innovació social d’alt impacte i la creació d’una comunitat de inversors socials.
Conseller de Veritas, Patró de la Fundació Futur. Director de projectes estratègics a la Generalitat de Catalunya (2005–2010).

Marta Angerri i Feu

Des del mes de juliol de 2018 dirigeix el Cercle d’Economia.
Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993-1997) i Màster en Gestió Pública per la UPF-ESADE-UAB (1997-1999),

Manel Balcells i Díaz

Des de l'octubre del 2013 és membre del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST).
Metge de professió, va ser Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Enric Banda i Tarradellas

Doctor en física per la UB, postdoctorat a Zurich.
Director del Àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de la Fundació la Caixa fins que es va jubilar l’any 2015.

Maite Barrera i Xaubet

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i MBA per ESADE i l’Anderson School of Management (UCLA). És sòcia fundadora de Bluecap Management Consulting, una boutique de consultoria estratègica especialitzada en el sector financer. També actua com a business angel.

Anna Birulès i Bertran

Política i directiva empresarial, va ser ministra de Ciència i Tecnologia.
Actualment vinculada a l'activitat acadèmica a través del Consell Professional d'ESADE i del Consell Social de la UIC.
Membre del Cercle d'Empresaris i de la junta del Cercle d'Economia de Barcelona.

Caterina Biscari

Directora del Sincrotró ALBA.
Llicenciada en Física per la Universidad Complutense de Madrid i Doctora en Física en la Universita degli Studi di Napoli.
Ha estat i és membre de diversos panells assessors, entre d’altres el Comitè Assessor de Màquina del CERC o el Comitè Assessor Tècnic d’ESS.

Elisenda Bou-Balust

És co-fundadora i CTO de l’empresa Vilynx, que s’ha convertit en el major proveïdor de serveis d’intel·ligència artificial per al mercat de mitjans digitals als Estats Units.
Titulada en enginyeria de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Josep Canós i Ciurana

Enginyer industrial en l’especialitat de Tècniques Energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, diplomat en Direcció i Administració d’Empreses per l’IESE de la Universitat de Navarra i també per l'Euroforum-INSEAD.
Soci de Wintowin Partners, empresa consultora dedicada a la formació de directius.

Manuel Castells Oliván

Catedràtic de Sociologia a la UOC; de Tecnologia de Comunicació i Societat i emèrit de Sociologia i de Planejament Urbà i Regional a Califòrnia, on va ensenyar durant 24 anys; director de l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC.
Considerat un dels autors de referència en el camp de l'estudi de la societat de la informació.

Joan Manuel del Pozo i Álvarez

Doctor en Filosofia per la UB i professor de Filosofia Antiga, Filosofia Política i Ètica de la Comunicació a la UG.
Va ser Conseller d’Educació i Universitats. També va participar en el Pacte Nacional per l’Educació.

Xavier Ferràs i Hernández

Professor, consultor i ponent en Gestió d'Innovació, Estratègia, Lideratge i Tecnologia a ESADE i a la URL.
Va desenvolupar TECNIO, Noves oportunitats de negoci i programes de gestió de la innovació per fomentar la innovació a les PIMES.

Lluís Ferrer i Caubet

Catedràtic de Medicina i cirurgia animal. Doctor per Hannover. Va ser rector de la UAB.
Avalua universitats (programa institucional de l'European University Association) per encàrrec de l'Oficina Suïssa d'Avaluació de les universitats.

Anna Maria Geli i Ciurana

És directora del Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la Universitat de Girona i coordinadora de la xarxa internacional d’investigació y docència: International Network on Sustainability in Higher Education (ACES Network).
Va ser rectora de la UdG.

Anna Gener i Surell

Presidenta i CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona.
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UPF)
És membre del Comitè Executiu de Barcelona Global, de la Junta Directiva del Círculo Ecuestre, de la PIMEC, del Consell de l'Observatori Dona Empresa Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell Social de l'Ateneu Barcelonès.

Therese Jamaa

És directora general de GSMA i responsable del projecte Mobile World Capital Barcelona.
Per la seva tasca divulgadora, ha estat guardonada per la Generalitat de Catalunya amb el Premi Dona TIC 2016.

Regina Llopis Rivas

Presidenta i consellera delegada del grup tecnològic AIA, Aplicacions en Informàtica Avançada.
Doctora en Matemàtiques aplicades a la Intel·ligència artificial per la Universitat de Califòrnia (Berkeley).
Experta en lideratge empresarial, management d'empreses tecnològiques i programes d'alta direcci.

Teresa Lloret i Grau

És adjunta a Gerència a l’empresa YAK FÁBRICA DE PINSOS COMPOSTOS S.L. on desenvolupa temes d’innovació tecnològica, promou la recerca industrial entre la universitat i l’empresa, i projectes sobre Economia circular.
Ha estat directora de l’Observatori de la Formació Professional a Barcelona i Secretària del Consell de la Formació Professional de Barcelona.

Anna Maiques Valls

Directora general del 'spin off' Neuroelectrics, que omercialitza productes altament tecnològics amb un 50% de facturació a Europa i un 35% als Estats Units, on tenen una delegació i col·laboren amb centres de primer ordre mundial com el MIT o l’Agència Espacial Europea.
Premi de la UE a les Dones Innovadores de la Comissió Europea CE (2014)

Marta Margarit i Borràs

Llicenciada en enginyeria i MBA per la Universitat de Chicago
Secretària general de l'Associació Espanyola del Gas (Sedigas), amb més de 24 anys d’experiència en el sector energètic.
Membre del Cercle d'Economia i vicesecretaria del Col·legi d’Enginyers de Catalunya.

Miquel Martí Pérez

CEO of Barcelona Tech City
Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA per ESADE.
Director de Finances i Operacions i director de Desenvolupament de Negoci a Biocat, la bioregió de Catalunya.

Miquel Martínez Martín

Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, catedràtic de Teoria de l’Educació i membre del Grup de Recerca d’Educació en Valors i Desenvolupament Moral (GREM) de la UB.
Codirector de l’Anuari de la Fundació Bofill sobre l’Estat de l’Educació a Catalunya, ha estat coordinador del Programa de Millora i Innovació en la Formació de mestres MIF del CIC.

Andreu Mas-Colell

Ex-conseller d'Economia i Coneixement (2010-2016) i, prèviament, d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (2000-2003). Creu de Sant Jordi.
Economista, doctorat a la Universitat de Minnesota, doctor Honoris Causa per les universitat d'Alacant i de Chicago. Professor a la Universitat de Califòrnia a Berkeley, a Harvard i a la UPF. Fou president de la Econometric Society i és membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Anna Mercadé i Ferrando

Consultora en orientació professional i formació i assessora en plans estratègics de creació d’empreses. Especialitzada en la promoció de la dona emprenedora i al lideratge femení.
És directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, i col·labora amb la URV, Les Heures/UB i la UVic.

Sara Pérez Ovejero

Està a càrrec de Mas Martinet, la bodega familiar de DO Priorat, i Venus Universal, creada per a produir vins DO Montsant.
Guardonada entre d’altres amb els reconeixement com a millor enòloga per l’Associació Catalana de Sommeliers, el Premi Verema com al Personatge del Vi de 2014, o el Premi a la Innovació i la Creativitat concedit per la Cambra d’Empresaris Hispano-Austríaca (CEHAUS).

Mercè Pujol i Artigas

Consellera a Ficosa Internacional, SA., companyia global d’alt contingut tecnològic per a la industria de la automoció i la mobilitat. És vicepresidenta de SERNAUTO, Associació Espanyola de Proveïdors d’Automoció.
És llicenciada en Arts, en l’especialitat de Filosofia per la Universitat de Navarra, i Màster In Business Administration a IESE Business School.

Immaculada Pulido Plensa

Al 2016 s’incorpora a Expense Reduction Analysts (ERA), després de dirigir l’Associació Espanyola de Financers d’Empresa (ASSET) durant cinc anys. Emprenedora, ha fundat @CELWorking, xarxa d’emprenedors basada en la innovació tecnològica i l’educació.

Genís Roca i Verard

Fundador i president no executiu de RocaSalvatella, empresa de consultoria de serveis en temes estratègics, de desenvolupament de negoci i oportunitats digitals.
Director del postgrau en Transformació Digital de les Organitzacions de la UPF i gerent de les iniciatives a Internet de la Universitat Oberta de Catalunya.

Jaume Roures i Llop

Productor de cinema, fundador i director general del grup Mediapro.
Va participar en la creació i desenvolupament de Televisió de Catalunya, on va ser responsable durant vuit anys del departament de Notícies i Produccions Esportives.

Màrius Rubiralta Alcañiz

Doctor en Ciències Químiques i catedràtic de Química Orgànica a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB.
Anteriorment va exercir com a rector de la UB (2005-2008), secretari d’Estat d’Universitats i secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació.

Israel Ruiz i Carbó

Vicepresident executiu i tresorer del MIT, el tercer lloc de major importància del seu organigrama de gestió. Al càrrec del finançament del centre amb un pressupost anual de 2.460 milions de dòlars (la meitat dedicat a recerca).
Llicenciat en Enginyeria Industrial i Mecànica (ETSEIB), amb experiència a Nissan i Hewlett-Packard. Màster a l'Escola Sloan de Gestió de l'Institut Tecnològic de Massachusetts

Vera Sacristán Adinolfi

Llicenciada en Matemàtiques (UB) i professora a la UPC, on imparteix assignatures de grau i màster a la Facultat d'Informàtica i a la de Matemàtiques i Estadística
Editora d'una de la revista científica Computational Geometry - Theory and Applications.

Xavier Sala-i-Martin

Catedràtic a la Columbia University des de 1995. Professor a les universitats de Yale (1990-1995), Harvard en (2002-2003) i és professor visitant a la UPF.
Va ser consultor en el Fons Monetari Internacional i al Banc mundial i investigador al Centre de Recerca de Política Europa a Londres i a l'Institut de Recerca Política de Washington.

Francesc Solé i Parellada

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (UB), doctor Enginyer Industrial, màster en Gestió de la Ciència i la Tecnologia (UPC) i catedràtic emèrit d'Organització d'Empreses (UPC).
Fou director del primer Màster espanyol en Innovació i Gestió del canvi tecnològic a l'empresa i ideòleg del primer pla estratègic d'una universitat espanyola. Ideador de la iniciativa "Espai Emprèn”i del parc Científic i Tecnològic, "Fundació Parc UPC".

Rolf Tarrach Siegel

Catedràtic de Física Teòrica, ha estat rector de la Universitat de Luxemburg i antic President del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) (2000-2003).
Doctor per la UB, universitat en la qual ha desenvolupat nombrosos càrrecs acadèmics.També ha estat assessor en matèria científica de la Generalitat de Catalunya.

Mateo Valero i Cortés

Director del Centre de Supercomputació de Barcelona des de 2004.
Enginyer de telecomunicacions, catedràtic del Departament d'Arquitectura de Computadors de la UPC i informàtic. Ha combinat la seva tasca investigadora amb la creació i gestió de centres dedicats a la investigació sobre la computació d'altes prestacions i la transferència de tecnologia a les empreses.

Bruno Vilarasau Mitjans

Director de gran públic de Telefónica a l’Estat. Experiència B2C i B2B profunda en telecomunicacions i Internet.
Responsable del cultiu de serveis digitals B2B amb un enfocament especial al sector públic mitjançant solucions innovadores a la regió mediterrània.
President de la Comissió de Tecnologia i Empresa de l'AED (Associació Espanyola de Directors).

Data d'actualització:  02.10.2019