Impacte gràfic Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement
  • Inici
  • Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement – PN@SC

Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement – PN@SC

Un acord de país estratègic i de vital importància

En plena crisi generada per l'impacte de la pandèmia, els acords continguts en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement han esdevingut claus per definir les futures polítiques públiques que preparin Catalunya per fer front a situacions com les derivades per la COVID-19.


El PN@SC és un acord de país que ha estat aprovat per unanimitat dels 78 representants de les universitats, els centres de recerca, l'estudiantat, els sindicats, el món empresarial, l'àmbit territorial i tots els grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya, durant el Plenari del Pacte celebrat el maig del 2020.


La visió amb la qual es van proposar i després es van desenvolupar durant tot un any els treballs del PN@SC ha quedat reforçada sobtadament per la situació d'emergència per pandèmia que viu el país, que necessita tota la tecnologia i tot el coneixement que és capaç de generar per si mateix, i d'una manera més ràpida. Aquí, i arreu, les anàlisis, les propostes, els tractaments i les solucions estan basades en el coneixement. En aquest sentit, els acords del PN@SC s'han incorporat als treballs de la Comissió per a l'Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social (CORECO).

El PN@SC és un acord de país que impulsarà una estratègia compartida entre l'àmbit de l'educació superior, la recerca i la innovació, i l'economia productiva per construir la Catalunya del futur.

Vídeo Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement