• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania i dels Diplomes de Mestre Artesà 2019

Torna
Dimarts, 21 de maig de 2019
LOGO aRTESANIA

LOGO aRTESANIA

·        Fins el proper 20 de juny, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat
 
·        L’objectiu d’aquests premis és reconèixer a les persones i empreses artesanes que s'hagin distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana
 
·        El Premi Nacional d’Artesania es dota amb 7.000 euros per al guanyador. A banda, es lliuraran guardons en altres cinc categories, que rebran diplomes acreditatius: Premi a la Millor Marca Artesana, Premi al Talent Emergent, Premi Prestigia, Premi Restaura, i Premi Impulsa
 
·        EL CCAM també ha obert la convocatòria dels Diplomes de Mestre Artesà 2019, que reconeixen la trajectòria professional, el domini tècnic del seu ofici, l’experiència, els mèrits adquirits i el mestratge exercit dels artesans que el reben. Es lliuren en modalitat Professional i Divulgatiu per cadascuna de les modalitats del repertori de famílies artesanes
 
 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2019, que atorga anualment la Generalitat. Fins al proper 20 de juny, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons amb els quals el Govern vol reconèixer a persones i empreses artesanes que s'hagin distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.
 
Amb aquests guardons, la Generalitat vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar-li el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en llur obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi en el sector.
 
Es lliuraran sis categories de premis:
 
1.    Premi Nacional d'Artesania: Es premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Aquest guardó —dotat amb 7.000 euros i una peça commemorativa—, pretén impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència.
 
2.    Premi a la Millor Marca Artesana: Es premia la millor marca artesana durant els dos últims anys, valorant aspectes de construcció, concepte, presència, comunicació i màrqueting.
 
3.    Premi al Talent Emergent: Es premia als estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d'Art i Disseny de Catalunya. El CCAM oferirà un servei d'acompanyament per al desenvolupament del projecte guanyador.
 
4.    Premi Prestigia: Es premia a les persones, empreses, entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.
 
5.    Premi Restaura: Es premia a les persones i empreses, entitats públiques i privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.
 
6.    Premi Impulsa: Es premia als projectes d'emprenedoria més viables vinculats amb l'artesania.
 
Tots els guardonats rebran els corresponents diplomes acreditatius.
 
Presentació de sol·licituds als Premis Nacionals d’Artesania

Poden ser candidates les persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu o raó social a Catalunya que desenvolupin, o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania; les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial; les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un/a artesà/ana professional.
 
Les sol·licituds s'han de presentar per mitjans telemàtics segons el model normalitzat disponible al Canal Empresa i al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://www.ccam.cat, acompanyades de la documentació corresponent.
 
En cas que el sol·licitant sigui una persona física i no disposi de mecanismes d'autenticació electrònica, pot presentar la sol·licitud presencialment, juntament amb la documentació, a la xarxa d'Oficines de Gestió Empresarial (OGE), a la seu del CCAM, a la seu del centre d'Artesania Catalunya, o a les oficines dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement.
 
Diplomes Mestre Artesà 2019

Així mateix, el CCAM també ha obert la convocatòria dels Diplomes de Mestre Artesà 2019, que reconeixen la trajectòria professional, el domini tècnic del seu ofici, l’experiència, els mèrits adquirits i el mestratge exercit dels artesans que el reben.
 
Els Diplomes de Mestre Artesà, que s’atorguen anualment, es lliuren en les modalitats de professional i divulgatiu. El Diploma de Mestre Artesà Professional té com a objectiu guardonar aquelles persones que han fet de la seva professió l'exercici d'un ofici artesà o un mitjà pedagògic per donar continuïtat a un o més oficis artesans, i que han exercit més de vint anys de trajectòria professional reconeguda, amb domini tècnic de l'ofici, mèrits adquirits, docència demostrada, mestratge exercit i aportacions a l'ofici.
 
De la seva banda, l'objectiu dels diplomes de Mestre Artesà Divulgatiu és distingir amb un guardó aquelles persones amb domini tècnic de l'ofici, mèrits adquirits i mestratge exercit, tot i no haver exercit professionalment l'ofici artesà.
 
La Generalitat atorga fins a un màxim de 14 diplomes de Mestre Artesà a l’any, un per cada una de les modalitats que integren el repertori de famílies d’oficis artesans, com a distintiu de prestigi i excel·lència. Els guardons consistiran en un diploma, un carnet acreditatiu de la seva condició de Mestre Artesà i una insígnia commemorativa.
 
Presentació de sol·licituds als Diplomes de Mestre Artesà 2019

Poden ser candidates a aquests Diplomes les persones dedicades als oficis artesans inclosos en el repertori de famílies d'oficis artesans de la Generalitat. Les sol·licituds s'han de presentar segons el model normalitzat disponible al Canal Empresa i al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, per mitjans telemàtics que poden tramitar amb certificat digital o bé amb l'instrument idCAT-Mòbil. El termini de presentació finalitza el 20 de juny.
 
Més info del Premis Nacionals Artesania: Convocatòria i bases
Més info dels Diplomes Mestre Artesà: Convocatòria i bases
 
 
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
 
A Twitter @ccamcat | @empresacat | @coneixementcat