• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Artesania Catalunya acull la mostra "La Corba màgica: moble de faig i rotang" amb una selecció de peces de mobiliari del Museu del Disseny

Torna
Divendres, 12 d'octubre de 2018
·     L’exposició,  que es podrà visitar fins el proper 18 de novembre, presenta 21 peces de dues col·leccions –històrica i contemporània– de mobiliari del Museu del Disseny que prenen la corba com a element principal
 
El centre Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), inaugura avui l’exposició “La Corba Màgica: moble de faig i rotang”, una selecció de les col·leccions de mobiliari del Museu del Disseny. La mostra, que es podrà visitar fins el proper 18 de novembre a la seu del centre (C/ Banys Nous, 11, Barcelona), presenta 21 peces de dues col·leccions amb la corba com a element principal: d’una banda, les peces històriques fabricades amb fusta de faig i, de l’altra, les peces de mobiliari més contemporani, de la col·lecció de disseny de producte fetes amb rotang.
 
“La corba màgica: moble de faig i rotang”
 
A finals del segle XIX es considerava una cosa gairebé màgica que la fusta es pogués doblegar mantenint la forma corbada desitjada. El mobiliari de fusta corbada va tenir molt acceptació social arreu d’Europa, també a Catalunya. Ara, al segle XXI, el mobiliari fabricat amb rotang pren força a les llars i espais públics.
 
Aquesta exposició proposa una mirada a les diferents peces de la col·lecció del Museu del Disseny i les fa dialogar, a partir de les possibilitats dúctils dels seus materials. Julio Vives Chillida i Rossend Casanova són els comissaris de la mostra, que compta amb el suport de l’empresa Expormim.
Les imatges de les peces exposades estan disponibles al següent enllaç
 
-----------------------------------------------------------------
 
Segueix-nos a les xarxes del Departament d’Empresa i Coneixement:
 
A Twitter Empresa i Coneixement: @empresacat