• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 2,0% al quart trimestre respecte del trimestre anterior

Torna
Dimecres, 10 d'octubre de 2018
 
Al quart trimestre del 2018, l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya mostra una disminució d’un 2,0% respecte del trimestre anterior, i en el conjunt d’Espanya també decreix, un 1,7%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la confiança empitjora en tots els sectors, encapçalats per l’hostaleria i transport (-3,4%) i la indústria (-3,2%). La resta de sectors mostren davallades però de menys intensitat.
 
Per grandària de l’establiment, únicament s’observa una millora de la confiança en els establiments més grans. Així, en els de 1.000 o més assalariats augmenta un 4,8%. En canvi, la resta d’establiments registren davallades de l’índex de diferents intensitats, que van del ‑3,9% en els establiments de 50 a 199 assalariats al -1,7% en els de 10 a 49 assalariats.
 
Per demarcacions camerals, totes mostren una disminució de l’índex. Les Cambres de Girona (-2,4%) i les cambres de Lleida i Tarragona (‑2,2%, en ambdues demarcacions) són les que tenen una pèrdua de confiança més elevada, per sobre del conjunt de Catalunya.
 
En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex de confiança empresarial disminueix un 2,1%. La confiança empitjora en tots els sectors, encapçalats per l’hostaleria i transport (‑5,4%), excepte en la construcció, en què augmenta un 0,3%.

Més informació