• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

La Generalitat lliura els Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i distingeix els establiments comercials centenaris

Torna
Dimarts, 09 d'octubre de 2018
La consellera Àngels Chacón, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant l'acte de lliurament dels premis

La consellera Àngels Chacón, el president de la Generalitat, Quim Torra, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant l'acte de lliurament dels premis

 
·        El president Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, lliura aquest vespre els guardons que reconeixen les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat.

·        Avui també es reconeix la trajectòria de 23 establiments centenaris i 12 comerços amb més de 150 anys d’història.
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha presidit  avui el lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments Centenaris de Catalunya. Els Premis, enguany en la seva 18a edició, són el reconeixement del Govern a les iniciatives més innovadores en comerç urbà. La Generalitat també reconeix la trajectòria de 23 establiments comercials centenaris i de 12 comerços amb més de 150 anys d’història.
 
La consellera ha recordat que “quan parlem de comerç parlem de cohesió, veïnatge, dinamisme i, en definitiva, de fer ciutat. Parlar del comerç vol dir parlar de les persones, dels comerços amb personalitat. Vol dir innovar des de la tradició. Empreses que utilitzeu les mateixes receptes que fa 200 anys sense oblidar l’R+D”. Chacón ha fet una anàlisi ràpida del sector i dels seus reptes: “Genereu activitat econòmica, sumeu el 16% del PIB. Sou sense cap mena de dubte empresaris i empresàries. Som conscients també del procés de transformació en què es veu immers el sector degut als canvis d’hàbits dels consumidors, accentuats per la integració de noves tecnologies, que afrontarem conjuntament”.
 
L’acte ha comptat també amb la participació de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la presència de la secretària general del Departament, Marta Felip, i del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer.
 
Premis a la Iniciativa Comercial 2017
 
Premi a la Iniciativa Empresarial: aquesta categoria s’atorga a la iniciativa més innovadora del comerç urbà que comporti, entre d’altres, la incorporació d’un nou concepte de fórmula comercial. Ha estat guardonat:
 
  • Torrons Vicens, d’Agramunt (Urgell), per la seva innovació en el producte i canal de venda, i internacionalització de la marca.
 
Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Territorial: reconeix els projectes de dinamització comercial impulsats per les associacions que hagin destacat pel foment del comerç de proximitat en el seu territori.  Ha estat guardonada:
 
  • Associació de Placers del Mercat d’Olot (la Garrotxa), pel projecte “El placer virtual”, per la transformació del procés de compra i atenció al client mitjançant les noves tecnologies.
 
Premi a la Millor Iniciativa Col·lectiva Sectorial: aquesta categoria distingeix els projectes dels sectors que suposin millores en els serveis al client i que impliquin l’increment de la rendibilitat de les empreses associades. Ha estat guardonat:
 
  • Libelista, a Barcelona (Barcelonès), per impulsar la cooperació com a mecanisme per afrontar la transformació digital, i potenciar els valors de les llibreries de proximitat.
 
Premi a la Millor Gestió Pública: que reconeix els ajuntaments o d’altres ens públics, pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que impulsin el model català de comerç. Ha estat guardonat:
 
  • Ajuntament de Manlleu (Osona), pel seu projecte “Manlleu Galeria d’Art”, una mostra d’art contemporani a locals comercials buits.  
 
D’altra banda, la Generalitat també ha reconegut avui la trajectòria de Maria Costa i Lluís Sans per la seva dedicació i capacitat innovadora i la seva contribució al prestigi del comerç.
 
Pel que fa al reconeixement d’empreses o entitats del sector comercial, la Generalitat reconeix el Mercat de la Carn de Vilafranca de Penedès (Alt Penedès) pels seus 135 anys, el Mercat de Tortosa (Baix Ebre) pels seus 130 anys i, els Amics de la Rambla de Barcelona per la seva resposta espontània i solidària en els atemptats.
 
El Govern també ha volgut reconèixer, a títol pòstum, la trajectòria d’Enric Calvo, secretari institucional de Pimec, i amb una destacada trajectòria  i suport al teixit econòmic i associatiu.
 
Premis de la Generalitat de Catalunya als Establiments Comercials Centenaris
 
La Generalitat de Catalunya ha distingit un total de 23 establiments centenaris per la seva trajectòria al servei del comerç. Així mateix, s’han reconegut 12 establiments comercials de cent-cinquanta anys o més d’història.
 
Establiments comercials amb cent anys
 
 
-       Cal Gras, equipament de la llar i de la persona de Cardona (Bages)
-       Casa Fonso, carnisseria xarcuteria de Torre de Cabdella (Pallars Jussà)
-       Carlota Segala Flors, floristeria de Sabadell (Vallès Occidental)
-       Forn Elias, fleca de Barcelona (Barcelonès)
-       Forn Girvent, fleca de Balenyà (Osona)
-       Baró Joiers, joieria, de Barcelona (Barcelonès)
-       Fruites Barberà, fruiteria, de Tortosa (Baix Ebre)
-       Cal Riera-Cansaladeria, xarcuteria, de Castellbell i el Vilar - El Borràs (Bages)
-       Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz, de Reus (Baix Camp)
-       Ca La Rossa, carnisseria, de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)
-       Ca Ralet, fleca, de Vallmoll (Alt Camp)
-       Fonda Rita,  de Sant Hilari Sacalm (La Selva)
-       Generació Forn Jordi Andreu, fleca, de Tarragona (Tarragonès)
-       Forn La Llana, fleca, de Barcelona (Barcelonès)
-       Forn de Pa degustació Checa, fleca, de Barcelona (Barcelonès)
-       Calçats Miralles, sabateria, de Granollers (Vallès Oriental)
-       Can Turret, polleria cansaladeria, de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental)
-       Ca la Riteta, merceria, de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
-       Casa Indalesi, equipament persona, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
-       Forn Pere Mas, fleca, de Calldetenes (Osona)
-       Farmàcia Barnolas, farmàcia de Centelles (Osona)
-       Petit, marroquineria i viatge, de Sabadell (Vallès Occidental)
-       Farmàcia Aribau 18, de Barcelona (Barcelonès)
 
Establiments comercials de cent-cinquanta anys o més
 
-       Cal Mosso, fleca, de Vilassar de Dalt (Maresme)
-       Calçats Freixa, sabateria, de Banyoles (Pla de l'Estany)
-       Casa Gispert, alimentació, de Barcelona (Barcelonès)
-       Antiga farmàcia Genís R, de Vic (Osona)
-       Forn Viñas, fleca, de Castellar del Vallès (Vallès Occidental)
-       Falgarona Sabaters, sabateria de Figueres (Alt Empordà)
-       Estanc, de la Palma de Cervelló (Baix Llobregat)
-       Moli d'oli Rafeló, molí d'oli de Perelló, el (Baix Ebre)
-       Pastisseria Sala, SL, pastisseria de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme)
-       Pastisseria Santa Clara, pastisseria de Barcelona (Barcelonès)
-       Forn Artesà Sant Jordi, fleca de Barcelona (Barcelonès)
-       Cortines Castany, equipament llar, de Mataró (Maresme)
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat