• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Empresa i Coneixement obre la línia d'ajuts per a l'adquisició de bateries per aprofitar l'electricitat solar que capten els sostres i terrats dels habitatges

Torna
Dijous, 28 de setembre de 2017
·     La mesura, pionera a l’estat espanyol, neix amb l’objectiu d’impulsar un mercat, avui inexistent, el de l’autoconsum fotovoltaic compartit.
 
·     Els particulars i les comunitats de propietaris es poden beneficiar de la mesura, que comptarà amb un pressupost de 360.000 euros
 
·     La iniciativa tindrà continuïtat en propers exercicis amb l’objectiu de crear comunitats solars
 
El departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert avui la línia d’ajuts per a la instal·lació de bateries que permetin convertir els sostres i terrats dels habitatges en la seva principal font d’energia. En total, es posaran fins a 360.000 euros a disposició de les famílies i comunitats de propietaris perquè puguin instal·lar bateries d’ió-liti que emmagatzemin l’energia elèctrica generada per les plaques fotovoltaiques que hi estiguin associades.
 
La instal·lació de bateries maximitza l’aprofitament de l’electricitat que es pot generar als habitatges a partir de l’energia solar fotovoltaica, ja que permet emmagatzemar-la i utilitzar-la en qualsevol altre moment, encara que no hi hagi Sol. Emmagatzemar l’electricitat d’origen renovable és un pas previ i necessari per a la creació de comunitats solars que intercanviïn l’energia entre diferents ciutadans o indústries.
 
Per això, i amb la voluntat que l’autoconsum fotovoltaic i l’emmagatzematge d’electricitat distribuït es generalitzin a Catalunya, l’ICAEN atorgarà ajuts de fins al 70% del cost de la bateria i equips associats, amb un màxim de 5.000 euros per instal·lació. Les sol·licituds es podran presentar a partir de demà.
 
La mesura està dirigida tant a particulars com a comunitats de propietaris, de manera que puguin aprofitar els terrats i els sostres dels seus habitatges per generar electricitat per a la seva llar o per a les zones comuns dels edificis. L’objectiu és garantir el dret dels ciutadans  a produir, emmagatzemar i compartir la seva energia a l’hora que Catalunya avança cap a un model energètic renovable, distribuït i democràtic.
 
La línia d’ajuts neix del treball realitzat en el marc de la Taula d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic de Catalunya, impulsada per l’ICAEN i que agrupa tant administracions municipals com professionals i usuaris, i que té per objectiu eliminar les diferents barreres –normatives, administratives, econòmiques i de coneixement- que dificulten la generalització d’aquesta pràctica, i referma el compromís del Govern de Catalunya amb un nou model energètic.
 
Les sinèrgies entre els diferents agents de la Taula, així com l’interès inequívoc del Govern en avançar amb l’aprofitament de l’energia del Sol, han fet possible que en els darrers 3 mesos s’hagin establert col·laboracions empresarials entre subministradors de bateries, enginyeries, distribuïdors i comercialitzadors elèctrics, i també entitats de finançament col·laboratiu. Totes elles treballen per desenvolupar nous i innovadors models de negoci imprescindibles per avançar en la democratització de l’energia renovable i que amb aquests ajuts veuen reforçada la seva iniciativa.
 
Els ciutadans poden trobar tota la informació necessària sobre les instal·lacions d’autoconsum al web de l’ICAEN, al canal Youtube de l’ICAEN i al compte de twitter @energiacat.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat