• Imprimeix

La joieria d'autor esdevé protagonista al Centre d'Artesania Catalunya amb dues exposicions: "Relats habituals" i "JOYA. Arts & Crafts"

Torna
Dimecres, 13 de setembre de 2017
Exposició de joieria d'autor

Exposició de joieria d'autor

 
·        Demà dijous al Centre d’Artesania Catalunya,  s’inauguren aquestes dues noves exposicions que es podran visitar fins el proper 15 d’octubre.
 
·        20 joiers xilens participen a “Relats habituals”, una mostra que explica una manera de fer pròpia a través  de la creació de joies subjectives que tenen una marcada identitat llatinoamericana.
 
·         L’exposicióJOYA. Arts & Crafts”, presenta la versió més artesanal de la joieria a través d’un diàleg entre 3 artistes i joiers: el català Jordi Aparicio, la colombiana Tatiana Apraez i la creadora xilena Valeria Martinez.
 
 
El Centre d’Artesania de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) dedicarà els seus espais expositius a la joieria d’autor. A partir de demà, acollirà les mostres “Relats habituals” de Joya Brava i “JOYA. Arts & Crafts” de l’entitat JOYA Barcelona Art Jewellery Fair. Ambdues exposicions s’inauguraran demà a les 18.00 a  Banys Nous, 11. i es podran visitar fins el proper 15 d’octubre.
 
Aquestes exposicions formen part del programa d’activitats de JOYA Barcelona Art Jewellery Fair, la fira de joieria contemporània que se celebrarà al mes d’octubre en el marc de la Setmana Internacional de la Joieria contemporània de Barcelona.
 
 “Relats habituals de Joya Brava
 
Aquest projecte va començar a desenvolupar-se a l’abril del 2015,  a través d’una col·laboració entre l’entitat Joya Brava - Associació Gremial de Joieria Contemporània Xilena- i Jorge Manilla, reconegut artista i joier Mexicà - Belga. Com a resultat, la mostra reuneix peces de vint joiers xilens, fent visible  la seva identitat, una manera de fer pròpia de l’ésser llatinoamericà.
 
 “Relats habituals” és una proposta de subjectivitats personals en la qual es creua una sensibilitat i materialitats que parlen del quotidià, de l’invisible que ens envolta i que mitjançant el treball dels joiers es torna visible i poètic.
 
Estètiques domèstiques, ornamentació de la llar, envelliment de materials, pegats, reparacions precàries i tota classe de solucions enginyoses que transformen i mantenen útils aquells objectes que ens envolten. La mostra té una presència profundament llatinoamericana que a través de les peces explica de manera material i no literal la seva història.
 
En l’exposició han participat els joiers Ana Nadjar, Caco Honorato, Cecilia Roccatagliata, Gabriela Harsanyi, Liliana Ojeda, Loreto Fernández, Massiel Mar, Mónica Díaz-Pinto, Monoco, Natalia Saldías, Noelle Labarthe, Pascale Durandin, Paulina Amenábar, Paulina Latorre, Pía Walker, Rita Soto Ventura, Soledad Avila, Valeria Martínez, Vania Ruíz, Viviana Arévalo.
 
“JOYA. Arts & Crafts” de JOYA Barcelona Art Jewellery Fair
 
Amb la participació de 3 artistes i joiers, el català Jordi Aparicio,  la colombiana Tatiana Apraez i la xilena Valeria Martinez , l’entitat JOYA Barcelona Art Jewellery Fair presenta la versió més artesanal de la joieria artística.
 
La mostra recull peces elaborades amb tècniques tradicionals com la filigrana però aplicada de manera contemporània, així com estructures etèries en plata creant volums únics i esculturals.
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat