• Imprimeix

Autoocupació impulsa amb el suport de la Generalitat un programa de formació en emprenedoria en turisme d'oci a Tarragona

Torna
Dijous, 20 d'abril de 2017

 

  • ‘Enginy, Diversió i Turisme’ s’emmarca en la nova línia del Catalunya Emprèn per fomentar una emprenedoria d’alta especialització i basada en la innovació i la tecnologia arreu del territori, estrenada enguany

 

  • Amb una dotació de 759.000 euros, el denominat Programa Primer de Preacceleració impulsa 10 projectes en àmbits com la mobilitat autònoma, el turisme sostenible o la innovació en el sector alimentari     

 

Imatge de la presentació del programa

Imatge de la presentació del programa

La Fundació per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (Autoocupació), amb el suport del Programa Catalunya Emprèn, ha presentat avui un nou projecte a la zona de Tarragona enfocat a formar emprenedors en solucions innovadores de turisme d’oci. Aquesta iniciativa, denominada ‘Enginy, Diversió i Turisme’, s’emmarca en la nova línia del Catalunya Emprèn, posada en marxa a finals del 2016, que subvenciona projectes enfocats a fomentar una emprenedoria especialitzada i d’alt component tecnològic i innovador arreu del territori: el Programa Primer de Preacceleració.

 

El director del programa Catalunya Emprèn, Pere Condom, ha assistit avui a la jornada en què Autoocupació ha presentat el Programa Enginy a les persones que hi participaran. Condom ha subratllat la importància d’impulsar projectes com aquest perquè “fomenten una emprenedoria molt específica, d’alt valor afegit i que pivota en les virtuts dels diferents territoris del país”. De fet, el director del Catalunya Emprèn considera que impulsar projectes així “vertebren Catalunya i la projecten com un ecosistema emprenedor que pot mirar cara a cara als ecosistemes més avançats del món”.
 
D'altra banda, Albert Colomer, director d'Autoocupació ha ressaltat “la importància que per una entitat com Autoocupació”, amb presència a les 4 províncies catalanes, “té col·laborar amb el departament d’Empresa i Coneixement per seguir desenvolupant programes que donin solució als reptes territorials de Catalunya”. També ha fet èmfasi també en que una de les prioritats de l'entitat -la qual recentment va celebrar 30 anys- és “innovar i arriscar” a l'hora de canviar els itineraris tradicionals i de formació en emprenedoria a Catalunya, per fer-los més efectius en quant a plantejar l'autoocupació com una solució real. 
 
El Programa ‘Enginy, Diversió i Turisme’, del qual es va celebrar ja una prova pilot l’any passat, oferirà formació a una trentena de persones interessades en emprendre nous projectes empresarials en l’àmbit del turisme d’oci a la demarcació de Tarragona. Així, compta amb la col·laboració d’entitats punteres en els sectors de l’ensenyament, l’emprenedoria i el turisme com són la Universitat Rovira i Virgili, BANC (Business Angels Network de Catalunya) i el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya.
 
Les persones que comencin aquest programa participaran en una primera part en què rebran formació de mans de professionals experts. Un cop completada aquesta fase, i gràcies a un tutoratge individualitzats, els participants podran desenvolupar el seu projecte empresarial per poder posar-lo en marxa.
 
Programa Primer de Preacceleració: 10 projectes especialitzats
 
Amb el seu Programa Primer de Preacceleració, la Generalitat contribueix a impulsar 10 projectes emprenedors especialitzats i d’alt contingut tecnològic arreu del territori. Amb una dotació total de 759.000 euros, aquesta nova línia de subvencions pretén complementar el foment d’una emprenedoria més generalista i de gran abast amb un d’enfocat específicament a iniciatives més específiques i d’alt valor afegit. Els 10 projectes seleccionats estan distribuïts arreu del país i toquen disciplines com la mobilitat autònoma, el turisme sostenible o la innovació en el sector alimentari. 
 
Tots els projectes reben una subvenció mitjana de 70.000 euros. Així, les persones que participin en cadascun dels programes subvencionats rebran una formació especialitzada en l’àrea temàtica en qüestió, enfocada a identificar les necessitats i les oportunitats de negoci. Després especialistes tutors guiaran els participants amb l’objectiu que es creïn solucions innovadores viables empresarialment.
 
Iniciativa emmarcada en el Catalunya Emprèn
 
Aquesta nova línia de subvenció forma part del conjunt de mesures que engloba el programa Catalunya Emprèn. Posat en marxa l’any 2012 per la Generalitat, aquest programa busca fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya. Com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, el Catalunya Emprèn agrupa totes les mesures de l’Executiu enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions.