• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

El Centre d'FP d'Automoció rep una menció honorable en els International Design Awards

Torna
Dijous, 30 de juny de 2016
  • Els IDA reconeixen projectes innovadors en arquitectura, interiorisme, producte, grafisme i disseny de moda
  
El Centre de Formació Professional d’Automoció, projectat per Caas Arquitectes, ha rebut recentment una menció honorable en els International Design Awards (IDA). Aquests premis, que s’entreguen als EUA, van ser creats l’any 2007 per reconèixer projectes singulars i innovadors en els àmbits de l’arquitectura, l’interiorisme, el producte, el grafisme i el disseny de moda.
 
En la justificació d’aquest premi, el jurat dels IDA han destacat els usos múltiples de l’edifici, com a centre tecnològic, centre de recerca i centre formatiu. Amb aquesta premissa, els arquitectes van idear una estructura definida per dues escales -la industrial i la humana-, adoptant un disseny de  doble pell basat en la solució constructiva d’un cotxe, amb façana –carrosseria- i edifici –xassís-. El jurat també subratlla que el projecte està molt ben resolt pel que fa a les necessitats tèrmiques, acústiques i de salut.
 
Ubicat a Martorell, el Centre de Formació Professional d’Automoció es va inaugurar el març del 2015 amb l’objectiu d’oferir una oferta formativa integrada per al conjunt del sector. Des d’un punt de vista constructiu, es tracta un edifici de de 10.000 metres quadrats i està equipat amb les últimes tecnologies del sector. Disposa d’una gran nau industrial de 2.300 mestres quadrats que conforma el taller i de 39 aules. A més, compta amb laboratoris específics de robòtica, sistemes automatitzats, mecànica i de manteniment.