• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Jordi Puigneró clou la jornada de presentació de l'Anella Industrial 4.0

13/07/2015 11:46
Presentació Anella 4.0

Presentació Anella 4.0

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, ha tancat avui la jornada de presentació de “La plataforma de la Indústria 4.0 a Catalunya”, organitzada pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) a la seva seu de Barcelona.

L’Anella Industrial 4.0 és la nova plataforma transversal de serveis TIC avançats d’entorn col·laboratiu d’R+D+i i està plenament alineada amb l’estratègia industrial de Catalunya i l’estratègia SmartCAT, així com amb d’altres iniciatives internacionals com l’Allianz Industrie 4.0 o les nordamericanes Smart America i Industrial Internet Consortium.

La presentació del projecte Anella Industrial 4.0 ha anat a càrrec d’Artur Serra i Josep Paradells, d’i2Cat, que han exposat el marc internacional de l’Anella i el seu roadmap de col·laboració industrial. Posteriorment, ha tingut lloc la taula rodona “Necessitats de les empreses davant els reptes de l’Anella Industrial”, en què s’ha debatut al voltant dels reptes tecnològics i de coneixement que les empreses han d’afrontar per tal d’actualitzar els seus processos productius en sistemes de valor d’alt rendiment.

La cloenda de la jornada ha comptat amb la intervenció del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, que ha destacat “el moment decisiu que viu la indústria del nostre país per decidir en quina divisió de competitivitat tecnològica vol jugar, tot posant l’èmfasi en la necessitat “que tots els processos de digitalització siguin aplicats al servei de l’eficiència i la productivitat de la indústria catalana”. Puigneró ha lloat l’esforç i ambició del sector tecnològic i industrial català, dels quals ha afirmat que “més que mai, són un únic sector, que ha entès la cabdal importància de tracció conjunta de la tecnologia en la indústria catalana, i de la capacitat industrial de les nostres empreses tecnològiques”.

L’acte de presentació de l’Anella 4.0 ha comptat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la fundació i2CAT i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.