• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

L’empresa Ictineu Submarins, partner estratègic per al submarí més profund del món

09/07/2019 14:00
Foto de grup de la directora general d'Indústria i la resta d'autoritats

Foto de grup de la directora general d'Indústria i la resta d'autoritats

La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, acompanyada del conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha visitat aquest matí l’empresa Ictineu Submarins, partner estratègic per al submarí més profund del món. A la visita també hi ha assistit el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz.

La directora ha visitat les instal·lacions de l’empresa i ha mantingut una reunió de treball amb els socis fundadors Carme Parareda i Pere Forès.

Ictineu es va crear el 2007 per dur a terme el desenvolupament, construcció i operació d'un submarí científic tripulat per a gran profunditat, l'Ictineu 3, que és un dels 10 submarins per a més profunditat del món i el segon de la Unió Europea i que ha aportat importants innovacions al sector.

Actualment, l'empresa del Baix Llobregat és líder mundial en bateries de liti submarines tolerants a pressió fins a màxima profunditat. Ictineu va començar a treballar amb bateries de liti el 2007 per desenvolupar el sistema energètic del submarí científic ICTINEU 3 per a 1.200 metres de profunditat.