• Inici
  • La consellera Chacón reclama perllongar els ERTOs fins el març de 2021 i ajudes directes per “donar oxigen al sector turístic”

La consellera Chacón reclama perllongar els ERTOs fins el març de 2021 i ajudes directes per “donar oxigen al sector turístic”

29/07/2020 15:27
La consellera durant l'atenció als mitjans de comunicació

La consellera durant l'atenció als mitjans de comunicació

En el marc de la visita que realitza avui a la comarca del Pallars Sobirà, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut aquest matí a la Guingueta d’Àneu una reunió de treball amb els principals agents turístics de la zona, per tal d’analitzar la situació del sector en l’actual context de crisi sanitària i conèixer de primera mà les seves preocupacions i demandes al respecte. La consellera ha estat acompanyada del director general de Turisme, Octavi Bono; del director de l’Agencia Catalana de Turisme, David Font; i del director dels SSTT del Departament a Lleida, Ramón Alturo. Per part del sector, ha estat present la presidenta de la Federació de Càmpings de la província de Lleida, Marta Cortina, el President de la Federació d’Hostaleria de la província de Lleida, Josep Castellarnau, i el President de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

En aquest context, la consellera Àngels Chacón ha destacat que amb aquesta visita ha volgut conèixer quina és la realitat a nivell de volum d’ocupació i d’activitat que hi ha actualment en el sector turístic de la zonai alhora, “felicitar i agrair l’implicació del sector empresarial en aquests moments especialment difícils”. En aquest sentit, ha ressaltat que el Govern està al costat del sector i ha reiterat “la necessitat d’exigir l’extensió dels ERTOs en com a mínim el març de 2021, demanar moratòries associades a despeses i sobretot ajuts directes del fons de recuperació de la Unió Europea”. El sector turístic necessita oxigen”, ha remarcat la consellera.

D’altra banda, Chacón també ha ressaltat que “el turisme familiar i domèstic que caracteritza la destinació Pirineus, pot salvar un xic més el sector turístic de la zona”.  Actualment l’Alt Pirineu i Aran disposa de 823 establiments turístics, entre hotels, càmpings, complexos d’apartaments turístics i establiments de turisme rural, una oferta de les més importants de Catalunya, només superada per la destinació de la Costa Brava.

Després de la trobada amb el sector turístic, la consellera Chacón s’ha desplaçat a l’Ajuntament  de Sort on ha mantingut una reunió amb els alcaldes dels municipis de la comarca. A la tarda, la consellera estarà a Rialp, on visitarà el consistori, diferents establiments turístics de la zona, la Hípica Jordi Baró i l’empresa Barrankisme; i l’empresa Fustes Sebastià, companyia especialitzada en solucions estructurals de fusta i un dels principals productors a Catalunya i a Espanya de cases eficients de fusta, és a dir, de baix consum energètic. Nascuda el 1954 a Rialp, l’empresa treballa i posa en posa en valor la fusta del territori.