• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Una dotzena de sessions informatives realitzades arreu del territori per presentar l’avantprojecte de llei de les APEUS

08/08/2019 14:38
20190808 DGC presentacions APEUS a territori

Imatges d'algunes de les presentacions de la Dir. gral de Comerç

En les darrers setmanes, Lloret de Mar, Lleida, Tremp, Sant Feliu de Llobregat, Tortosa i Tarragona han acollit sessions informatives a càrrec de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, per explicar l'avantprojecte de Llei d'Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), en què treballa actualment la Generalitat.

Aquestes sessions se sumen a les presentacions ja realitzades per la directora a d'altres ciutats catalanes per donar a conèixer els principals continguts de la futura llei amb la que el Govern català —a través de la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement— aposta per un sistema de col·laboració público-privada, articulat mitjançant aquest nou model d’organització de renovació urbana i territorial inspirat en els Business Improvement Districts (BIDs).

Fins ara, s'han fet sessions informatives a Lloret de Mar, Lleida, Tremp, Sant Feliu de Llobregat, Tortosa, Tarragona, Vic, Manresa, Girona, i Barcelona, a les que han assistit en total prop de 400 professionals del sector comerç. De cara al setembre, estan previstes més presentacions.

Segons explica la directora, "la finalitat de les APEUs és facilitar la modernització i la promoció de determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà mitjançant actuacions sostenibles, consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació". Així mateix, la directora vol remarcar que "les APEUS no són un objectiu per si mateixes, són una eina de col·laboració público-privada, que està en un prestatge i es podrà utilitzar si és necessari".

Amb la voluntat que la llei reculli les diferents sensibilitats i necessitats del sector comerç, des de la Direcció General de Comerç s'estan mantenint converses amb els agents implicats. La previsió és que la norma, que ha iniciat ja la tramitació administrativa i es troba en el tràmit d'informació pública, arribi al Parlament per a la seva tramitació a finals del 2019.