• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

El 080 Barcelona Fashion participa a la China Fashion Conference Global Summit 2019, dedicada a la moda sostenible

06/09/2019 17:05
080 al China Fashion Conference Global summit

La project manager del 080, Marta Coca, en la seva participació a la cimera

La project manager del 080 Barcelona Fashion, Marta Coca, ha participat en una de les taules rodones del congrés, que ha analitzat les oportunitats i reptes de la sostenibilitat per al sector de la moda

La darrera edició del 080 Barcelona Fashion, celebrada al juny, va apostar decididament per la moda sostenible i l’economia circular com un dels eixos d’actuació del Pla d’acceleració de la moda que impulsa la Generalitat


El 080 Barcelona Fashion —certamen català de moda que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM)—, ha estat present enguany en la China Fashion Conference Global Summit, organitzada del 4 i 6 de setembre a Hangzhou per la China Fashion Association. Catalunya ha participat en aquesta cimera convidada per l’associació organitzadora, que va visitar la passada edició del 080 Barcelona Fashion.

A càrrec de la project manager del 080 i responsable de l’Àrea de Moda del CCAM, Marta Coca, s’han explicat en aquest fòrum les diferents iniciatives presentades en la darrera edició del certamen català de la moda celebrat el juny passat, que va apostar explícitament per la moda sostenible, tant dins com fora de la passarel·la 080.

En el marc de la taula rodona “How Does China Weave the Future of the Sustainable Fashion? How does Technology Facilitate Fashion Industry?”, Coca ha posat en valor l’experiència de firmes i dissenyadors de moda que han presentat a la passarel·la catalana col·leccions 360 graus sostenibles, i amb un fort component de compromís social, de km0 i de proximitat, com la mateixa dissenyadora Sonia Carrasco, que va guanyar el Premi 080 al Disseny Emergent, o la firma de moda de bany, All Sisters.

Així mateix, Coca va fer referència a iniciatives destacades d’economia circular, també presents al 080, com el projecte “B-SEARCULAR: una oportunitat per a la moda. Una gran oportunitat per al planeta”, impulsat per EPSON, amb la participació d’estudiants de disseny de l’escola LCI, que van realitzar les seves tesines amb fibres obtingudes a partir de polímers reciclats de residus plàstics marins.

Coca també va destacar projectes disruptius de base tecnològica amb aplicació en el món de la moda, com el de fashion startup B-Come, guanyadora de la passada edició del 080 Investor Day, el fòrum d’inversió internacional de la indústria de la moda, celebrat en el marc de la passarel·la. Aquesta startup catalana, fundada per les joves emprenedores Alba Garcia i Anna Cañadell, aposta per la traçabilitat en la roba, desenvolupant una etiqueta intel·ligent que retorna informació sobre la traçabilitat de la peça de roba.

La cimera China Fashion Conference Global Summit 2019 ha comptat amb representants del govern xinès, empreses internacional del sector, com el gegant de l’ecommerce Alibaba, o les Gal·leries La Fayette, i amb prestigioses escoles de disseny com IED Milan.

China Fashion Association (CFA) és una organització pública amb seu a Beijing creada al 1993, que aplega dissenyadors, professionals, marques de moda, mitjans de comunicació especialitzats i agències de models del país. Entre les principals accions impulsades per l’associació destaca la China Fashion Week, la setmana de moda que se celebra des de 1997, l’impuls de programes de formació a través del CFA Training Center per a professionals del sector moda orientats especialment a direcció de disseny i màrqueting.

Així mateix, l’associació xinesa de moda impulsa activament programes de cooperació internacional de caràcter bilateral amb països asiàtics i europeus, amb l’objectiu facilitar la cooperació en l’àmbit del disseny de moda, intercanvi de know-how, i de llicències entre indústries xineses i empreses internacionals.