• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

B-Searcular by EPSON presenta al 080 les tesines d’estudiants de disseny confeccionades amb polièsters reciclats de residus de plàstic marins

27/06/2019 16:28
20190627 080 B-searcular

Moment de la presentació

En el marc de les activitats paral·leles del 080 Barcelona Fashion, que se celebra al llarg d’aquesta setmana, s’ha presentat avui el projecte B-SEARCULAR: una oportunitat per a la moda. Una gran oportunitat per al planeta, una iniciativa impulsada per EPSON, que aposta per l’economia circular com a solució per donar nous usos als residus plàstics al mar.

En la presentació han participat el comunications manager de EPSON Iberica, Raúl Sanahuja; la responsable de l’àrea de moda de l’escola LCI Barcelona, Estel Vilaseca; el soci fundador de Maza Coatelier, Hèctor Moras; i la periodista especialitzada en moda, Mar Rocabert. Sanahuja ha explicat que aquest projecte s’ha articulat gràcies a “les aliances” entre diferents partners. Segons ha explicat, el procés comença amb les 100 tones de residus plàstics que recullen els vaixells de la Confraria de pescadors de Barcelona, que es processen i converteixen en boletes de polímers, que es porten a fàbriques on que fan fil d’aquests polímers, i posteriorment, teixits amb diferents textures i caigudes. El procés es completa amb la impressió dels estampats de forma digital, a càrrec d’EPSON, un procediment que estalvia un 60% d’aigua i un 80% d’energia. El resultat són unes peces totalment ecològiques que, un cop finalitzada la seva vida útil, poden ser reciclades com a fil de polièster, tancant així el cercle del projecte.

Per tal de trencar estereotips sobre que la moda sostenible es vincula a una estètica concreta, quatre estudiants de l’escola LCI Barcelona han realitzat les seves tesines amb una trentena de teixits diferents de polièster reciclat. Les estudiants Maria Odriozola, Gibet Pons, aitena Vega, i Maria Molina, han presentat els seus projectes, i han coincidit en assenyalat que han superat “molts prejudicis sobre la qualitat i característiques dels teixits reciclats”, i han assegurat que “es poden dissenyar coses molt boniques d’una manera diferent, i posant la sostenibilitat com a punt de partida creatiu”.