• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Luesma & Vega, Inés Schaikowski i Juan Manuel Benítez Grima, Premis ArtsFAD 2019

17/06/2019 14:34
La directora Muntsa Vilalta en el lliurament de Premis

La directora general de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda ( CCAM) de la Generalitat, Muntsa Vilalta, acompanyada de la presidenta d'A-FAD, Victòria Rabal, va participar en l'acte de lliurament, aquest passat divendres, dels Premis ArtsFAD a la creació artística, en un acte celebrat al Disseny Hub Barcelona i en el marc de la Barcelona Design Week.

Els Premis ArtsFAD 2019 guardonen les obres artístiques que demostren un coneixement especial del domini dels materials i les tècniques de l’ofici en l’art més innovador. En aquest sentit l’onzena edició els Premis ArtsFAD han guardonat les obres de Luesma & Vega, Inés Schaikowski i Juan Manuel Benítez Grima, escollits d’entre les 38 obres seleccionades.

També ha atorgat tres Reconeixements ArtsFAD a Joaquim Chancho, Joana Cera i Lucía C. Pino. A més, s’ha reconegut amb una Menció Especial a l’artista, recentment desaparegut, Jordi Fulla. Es tracta d’un homenatge a la seva carrera i treball artístic que, lamentablement, es va veure truncada en un dels moments de més plenitud creativa.

Precisament, la Generalitat va distingir l’estudi artesà Luesma & Vega, amb el Premi Nacional d’Artesania 2018. En aquesta ocasió es va voler reconèixer a Esther Luesma, ceramista, i Xavier Vega, vidrier, per haver revolucionat el món de la vaixella artesana dedicada a la cuina, i haver posicionat el seu taller com un dels referents actuals en el món del vidre i de la ceràmica a nivell internacional i per haver aconseguit una unió simbiòtica entre el món de l'artesania i el món de l’alta gastronomia.

Per l’edició d’enguany dels Premis Nacionals d’Artesania i dels Diplomes de Mestre Artesà 2019, fins el proper 20 de juny, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM). L’objectiu d’aquests premis és reconèixer a les persones i empreses artesanes que s'hagin distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.