• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

L'Agència Catalana del Consum, guardonada amb el Premi "Mirall" per la seva tasca contra els trastorns alimentaris

12/06/2019 12:34
20190611 DACC premis MIRALL

La dir de l'ACC, Beth Abad, en rebre el premi Mirall

La directora de l'Agència Catalana del Consum, Beth Abad, ha recollit aquest dimarts el guardó "Mirall" per la tasca de l'agència contra els trastorns alimentaris (TCA), que atorga anualment l'Associació Catalana contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) a entitats i persones que s'han destacat per les aportacions en la lluita contra els trastorns com l'anorèxia i la bulímia. 

Amb aquest Premi a la Millor acció en la prevenció dels TCA, l'ACAB ha volgut reconèixer el treball dut a terme per l'ACC, des de la Taula de Diàleg per a la prevenció dels TCA que presideix, i especialment l'impuls per tirar endavant el decret que permet perseguir i sancionar els continguts que fan apologia de l'anorèxia i la bulímia a internet. El guardó s'ha fet extensiu als diputats i diputades que al Parlament van convalidar, amb seu suport, la modificació normativa.

L’ACAB va crear aquests guardons fa dos anys, coincidint amb el 25è aniversari de l’associació, amb l’objectiu de donar visibilitat a trastorns com l’anorèxia, la bulímia i el trastorn per afartament i poder ajudar les persones que els pateixen i les seves famílies. El lliurament de la segona edició dels premis té lloc aquest dimarts al vespre a Barcelona. Es calcula que un 5% de les nenes i adolescents pateix un trastorn d’aquest tipus i un 11% més està en risc.

El Premi Mirall a l’excel·lència a les persones s’ha atorgat a la Xarxa de Salut Mental i Addicions de Girona.  El Premi a la  Millor iniciativa en sensibilització social dels trastorns de la conducta alimentària ha estat per a la secció ‘Tendencias’ de ‘La Vanguàrdia’ per l’article ‘Anorèxia lleu, qui la cura?’, d’Ana Macpherson.