• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Una seixantena de professionals assisteixen a Lleida a la presentació del Pla Estratègic de Turisme 2019-2022

30/05/2019 14:50
20190530 DGT presentació PET a Lleida

El dir. gral. de Turisme, Octavi Bono, en la presentació avui a Lleida

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat avui a Lleida els detalls del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022. A l'acte, que ha comptat també amb la presència del director dels serveis territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo, i del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, han assistit una seixantena de membres del sector turístic.

Durant la presentació, el director general de Turisme ha declarat que “el Pla Estratègic de Turisme s’articula a través de set eixos que van, entre altres, des de l’experiència turística o els aspectes de governança fins l’organització del conjunt dels actors i la reorganització territorial”. Bono ha afegit que “al final el que volem és distribuir millor l’activitat en el territori i en el temps, aconseguir una més alta despesa dels nostres visitants i afrontar un creixement més intel·ligent en clau de sostenibilitat”.

El Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània. En aquest sentit, preveu augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l’oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures turístiques. També s’inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l’oferta de les comarques del litoral com el Garraf, entre d’altres indrets.
A més, des del Govern es treballa per un model de turisme sostenible, responsable i intel·ligent que serveixi per augmentar l’activitat econòmica i per reforçar la reputació del país, tot fent-lo compatible amb la qualitat de vida dels residents.

Per més informació sobre el pla: http://act.gencat.cat/qui-som/pla-estrategic-de-turisme-2018-2022/