• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Octavi Bono a Vila-seca: "La Costa Daurada ha de ser motor clau per impulsar el turisme intel·ligent”

24/05/2019 16:50
20190524 DGT presentació PET Vilaseca

El dir. gral de Turisme, OCtavi Bono, en la presentació a Vila-seca del pla estatègic de Turisme de Catalunya

Davant d'un auditori de més d'un centenar de professionals del sector, el director general de Turisme, Octavi Bono, ha presentat aquest divendres a Vila-seca el Pla Estratègic de Turisme 2019-2022. En l’acte -al que han assistit també el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i el president del Patronat de Turisme de Vila-seca, Pere Segura-, Bono ha explicat els diferents eixos del pla i ha remarcat que “la Costa Daurada ha de ser motor clau per impulsar el turisme intel·ligent” (eix 4 del Pla).

Així mateix, Bono ha posat con exemple en l’àmbit del coneixement turístic que “hem elevat a tot el territori de Catalunya una iniciativa nascuda a la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona i els empresaris de la zona, com és el seu sistema TDS (Tourism Data System), que aporta coneixement i que permet analitzar i gestionar l’activitat turística”.

El Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània. En aquest sentit, preveu augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l’oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures turístiques. També s’inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l’oferta de les comarques tarragonines, entre d’altres indrets.

A més, des del Govern es treballa per un model de turisme sostenible, responsable i intel·ligent que serveixi per augmentar l’activitat econòmica i per reforçar la reputació del país, tot fent-lo compatible amb la qualitat de vida dels residents.

Per més informació sobre el pla: http://act.gencat.cat/qui-som/pla-estrategic-de-turisme-2018-2022/