• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Octavi Bono: "Terres de l'Ebre, amb tots els seus recursos, juga un paper molt important" en la desestacionalització i redistribució del turisme

24/05/2019 17:03
20190524 DGT presentació PET Tortosa

El dir. gral. de Turisme, Octavi Bono, en la presentació a Tortosa del pla estratègic de Turisme, 2018-2022

Davant de prop d'una cinquantena de professionals del sector turístic ebrenc, el director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat aquest divendres a Tortosa els detalls del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022.

En una presentació a la que han assistit la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, i la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, Bono ha afirmat que “per situar-nos entre les primeres destinacions turístiques de la Mediterrània, el pla fixa com a dos elements claus la redistribució dels turistes i la desestacionalització amb un repartiment de la demanda més equilibrada al llarg de l’any”. En aquest sentit, Bono ha assegurat que “les Terres de l’Ebre, amb tots els seus recursos, juga un paper molt important. Sortirà beneficiada incrementant els actius de les empreses del sector”.

També ha volgut destacar que el primer eix del Pla és proporcionar una experiència turística excepcional amb personalitat pròpia i “aquest és un element que coincideix amb un dels components clau de l’avantatge competitiva de les Terres de l’Ebre”.

El Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània com augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l’oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures turístiques. També s’inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l’oferta de les comarques de Terres de l’Ebre, entre d’altres indrets.

A més, des del Govern es treballa per un model de turisme sostenible, responsable i intel·ligent que serveixi per augmentar l’activitat econòmica i per reforçar la reputació del país, tot fent-lo compatible amb la qualitat de vida dels residents.

Per més informació sobre el pla: http://act.gencat.cat/qui-som/pla-estrategic-de-turisme-2018-2022/