• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, inaugura les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès

17/05/2019 15:01
20190517 SEC Fires de Maig

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, amb l'alcalde de la ciutat, Pere Regull, en la visita inaugural a la fira

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, juntament amb l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, han donat avui el tret de sortida a les Fires de Maig del municipi. Aquesta fira mutisectorial, que aplega maquinària, productes per a l'agricultura, indústria i comerç, celebra enguany la seva 62a edició, amb més de 8.000 metres quadrats d'exposició, i 132 expositors.

En el marc de la inauguració, Ferrer ha recordat que és una de els fires més antigues de Catalunya (data del 1528), i ha destacat la tasca del consistori que aconseguir que esdevingui "una cita de referència, no només d'àmbit local amb una important reperecussió econòmica i social tant per a la ciutat com per a la seva àrea d'influència".

Segons ha apuntat el secretari d'Empresa i Competitivitat, "les fires, en general, tenen un impacte directe, que és la despesa directa en béns i serveis generats pel l’activitat firal, i alhora, també generen un impacte induït, producció de béns i serveis estimulada per la despesa directa de l’activitat firal".

Enguany se celebren a Catalunya un total de 459 activitats firals, de les quals 44 són d’àmbit internacionals o estatal que, generalment són fires professionals, i 415 d’àmbit català, intercomarcal, comarcal o local que, normalment, són fires-mercat. Segons l’estudi d’impacte econòmic encarregat per la Direcció general de Comerç, les fires realitzades a Catalunya els anys 2015 i 2016 van tenir un impacte econòmic global de 3.509 milions d’euros.

La Fires de Maig o dels Enamorats de Vilafranca del Penedès es podran visitar fins el proper diumenge 19 de maig al Recinte Firal de la ciutat