• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, clou la convenció del Gremi de Ferreteria 2019

16/05/2019 13:22
20190516 DGC convenció gremi ferreteria 2019

La dir. gral de Comerç, Muntsa Vilalta, amb el president del gremi, Joan Alarcón, i l'alcalde de Sant Sadurní d'Anoia, Josep Maria Ribas.

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presidit la cloenda de la convenció del Gremi de Ferreteria 2019, celebrada aquest dijous a Sant Sadurní d'Anoia.

En un acte que ha tingut lloc a Caves Vilarnau, acompanyada del president del gremi. Joan Alarcón, i de l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i davant un auditori de professionals del sector, Vilalta ha destacat que "des de la Generalitat estem desenvolupant estratègies per fer front als grans reptes que tenim al comerç, i que passen per promoure models de negoci competitius, incrementar el prestigi del sector, situar el comerç en el centre dels plans de ciutat, impulsar l'adaptació a la transformació digital, i la professionalització del món associatiu".

Així mateix, ha recordat que aquests "grans reptes" s'estan afrontant amb actuacions en matèria d'ordenació com la futura llei d'àrees de promoció econòmica i urbana (APEUs) en que treballa actualment la Direcció General de Comerç, i en matèria de promoció i suport a empreses i entitats, amb actuacions com el pla d'incentius del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), la celebració de la Setmana del Comerç, el programa d'acompanyament en la transformació digital, les taules sectorials, o les sessions formatives.

Segons ha explicat la directora, són unes polítiques i actuacions que vindran definides, en gran part, a l’Agenda Comerç 20/21, "un procés de reflexió conjunta amb les entitats del sector, a partir del qual hem de donar resposta als reptes actuals del comerç, que ens permetrà dissenyar, tant els objectius operatius del sector a dos anys vista, com les actuacions que hem d’endegar des de la Generalitat. Un full de ruta que ens permetrà alinear actuacions entre sector públic i privat i que volem compartir amb tots vosaltres", ha reblat.

El sector de la ferreteria a Catalunya compta amb més de 3.000 empreses i més de 3.400 establiments, i ocupa a 9.000 persones, amb una facturació de 862 milions d'euros.