• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

L’escultura cinètica guardonada amb el Premi Talent d’Artesania 2018 obre a Girona la mostra itinerant dels Premis Nacionals d’Artesania 2017-2018

10/05/2019 16:22
20190510 Expo premis Artesania Girona

Imatge de la performance

Una performace a càrrec de Pau Jurado i Llorenç Guàrdia, alumnes de l’Escola EASD Pau Gargallo -autors de l'escultura cinètica intearctiva motoritzada (E.C.I.M.) guardonada amb el Premi Talent d'Artesania 2018 de la Generalitat-, ha obert la mostra itinerant dels Premis Nacionals d'Artesania 2017-2018, instal·lada a Girona des d'avui i fins al proper 29 de juny. Aquesta escultura forma part d'un projecte de creació d'una companyia d'art a partir d'una sèrie d'escultures cinètiques tripulades, pensades per interactuar amb l'espectador.

Amb aquesta escenificació artística s'ha inaugurat l'exposició d'artesania, ubicada a l'Espai Santa Caterina de l'Edifici de la Generalitat a Girona; una mostra gràfica que vol difondre la trajectòria i la vàlua dels mestres artesans guardonats en les passades edicions del Premis Nacionals d’Artesania i visibilitzar la transcendència que té l’artesania en la societat catalana.

El 2018, la Generalitat va reconèixer la trajectòria de Luesma & Vega, estudi referent en la producció de vaixella per alta cuina, amb el Premi Nacional d’Artesania 2018. També va concedir a Xavier Corominas el “Premi a la Millor Marca Artesana” per a la creació de Barretina 100%; va reconèixer a Pau Jurado i Llorenç Guàrdia de l’Escola Pau Gargallo de Badalona amb el “Premi Talent Emergent”; a Maite Mestre, pel Projecte Artra amb el “Premi Impulsa”; la tasca del Col·legi de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya amb el “Premi Prestigia”; i va atorgar el “Premi Restaura” al Taller de Ceràmica Sot.

El 2017, la Generalitat de Catalunya va reconèixer la trajectòria i aportació en el sector de la ceràmica la trajectòria del ceramista Toni Cumella amb el Premi Nacional d’Artesania 2017. Alhora, va concedir a MISUI (Unión Suiza) el “Premi a la Millor Marca Artesana”; va reconèixer a Cuscusian’s amb el “Premi Impulsa”; la tasca de l’Associació Ceramistes de Catalunya amb el “Premi Prestigia”; i va atorgar el “Premi Restaura” a Pepe Cubillo. La trajectòria dels premiats es recollirà en format plafons expositius en aquesta mostra que també estarà acompanyada de les peces de la col·lecció Insígnies del Mestre Artesà i les peces concursants dels alumnes d’escoles catalanes de l’any 2018.

Com a activitat paral·lela, el proper 1 de juny, a les 11.00 hores Lluis Sabadell (Cuscusian*s) farà un taller amb jocs creatius pel públic familiar. (Inscripcions gratuïtes a espaisantacaterina@gencat.cat)