• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

150 professionals assisteixen a la presentació del pla d'incentius del Consorci de Comerç, l'Artesania i la Moda per al 2019

09/05/2019 12:36
20190509 DGC presentació incentius CCAM 2019

La dir. gral de Comerç, Muntsa Vilalta, en la presentació del CCAM 2019 al palau Robert

Prop de 150 professionals han assistit aquest matí a la presentació del pla d'Incentius del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat per al 2019. La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presidit la presentació de les diferents línies de subvencions per als sector del comerç, els serveis, la moda i l'artesania.

Amb aquest pla de subvencions per al 2019, la Generalitat —a través del CCAM— reitera el seu suport al comerç amb l’objectiu de donar resposta als grans reptes del comerç, generar models de negoci competitius i prestigiar el sector. Així mateix, els incentius CCAM 2019 també volen acompanyar en la transformació digital, posar el comerç al centre dels plans de ciutat, donar suport a la professionalització del món associatiu i fomentar la internacionalització del sector.

Com a novetat, enguany s’ha obert una nova línia d’ajuts orientada al suport a la millora dels mercats municipals i dels mercats de venda no sedentària. Així mateix, el pla d’incentius manté les línies de suport a les entitats més representatives del sector del comerç i a la professionalització del món associatiu. El pla d'ajuts també inclou la línia de suport a la participació de les empreses de comerç a fires, i la de suport al procés de transformació digital.

Línies d’ajut específiques per a la moda i l’artesania

Dins el pla d’incentius del CCAM 2019 també s’ha obert el programa específic d’ajuts per a la internacionalització de la moda. Aquest programa —dirigit a empreses de disseny de moda— vol fomentar la presència de dissenyadors i marques catalanes a l’exterior i potenciar la seva diversificació de mercats mitjançant l’estimulació de l’exportació a través de la participació individual a showrooms comercials internacionals temporals de moda o a fires internacionals del sector.

De la seva banda, l’artesania compta dins el pla d’incentius amb diferents línies especialment dirigides al sector. Concretament, la línia per a la internacionalització de l’artesania —mitjançant la participació en fires, exposicions individuals i altres actuacions internacionals—, la línia d’ajut a la promoció i comercialització dels productes artesans —a través de la presència en fires, fires-mercat o mercats d’àmbit nacional o estatal, participació en concursos, aparició en guies de comerç o turisme, o realització d’exposicions individuals— la línia per a la millora de la gestió de l’empresa artesana, i la línia per a la notorietat de les fires i fires-mercat d’artesania, adreçada a les administracions locals organitzadores.

Amb la d'avui a Barcelona, es tanca el calendari de presentacions que s'han fet arreu del territori. Fins el 23 de maig, les empreses i autònoms poden presentar les seves sol·licituds.

Més info i bases a: http://ccam.gencat.cat/ca/detalls/noticia/20190410_subvencions_cam