• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Muntsa Vilalta: "En Sant Jordi el comerç també és protagonista gràcies a l'esforç de floristes, llibreters i flequers per prestigiar el sector"

16/04/2019 12:41
DGC rdp Gremis Sant Jordi 2019

D'esq a dreta, l'intendent de la Guàrdia Urbana, Benito Granados, el comissionat del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, la dir gral de Comerç, Muntsa Vilalta, el pt del Consell de Gremis, Joan Guillén, el regidor de comerç, turisme i mercats de l'ajuntament de bcn, Agustí colom, el repre. del gremi de Flequers de bcn, Jaume Bertrán, i la vicepta del Gremi de Floristes, Mercè Pasanau.

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha participat aquest migdia en la roda de premsa convocada pel Consell de Gremis amb motiu de la propera Diada de Sant Jordi. En la presentació  -que ha estat presidida pel president del Consell de Gremis, Joan Guillén i hi han participat representants dels Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers, així com representants de la Guàrdia Urbana, i el regidor de Comerç, Turisme i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom- s'han donat a conèixer les previsions per a la jornada de Sant Jordi, que enguany coincidirà amb la finalització de la Setmana Santa.

En el marc de la presentació, Vilalta ha destacat que "Sant Jordi és una diada de cultura, de tradició i d'identitat, però també és una diada per a l'empresa i el negoci, on el comerç és protagonista, gràcies a l'esforç i a la bona tasca dels gremis implicats per prestigiar el sector". La directora general de Comerç ha explicat que "a Catalunya, més de 12.000 comerços (12,2%), entre llibreries, floristeries i flequers estan vinculats de forma directa a la Diada, amb la venda i promoció de roses, llibres i pans de Sant Jordi. D’aquests, 7.413 establiments a la ciutat de Barcelona".

Segons ha explicat el gremi de floristes, es manté la previsió de venda de 7 milions i mig de roses vermelles, i de més de 600.000 roses grogues, la segona més demandada. De la seva banda, els llibreters han explicat que hi haurà més de 200 parades de llibreries agremiades, només a la ciutat de Barcelona. Pel que fa a les previsions de vendes, s'han mostrat moderadament optimistes. Enguany, tal com preveu l'actual llei catalana de comerç, serveis i fires, les llibreries podran obrir el dia anterior, festiu, el Dilluns de Pasqua. Així mateix, com a novetats els flequers podran també vendre Pa de Sant Jordi al carrer, en espais habilitats a la via pública davant dels establiments.

Des de Guàrdia Urbana s'ha informat que hi haurà uns 4.000 punts de venda de flors al carrer autoritats a tot Barcelona i que enguany s'ha volgut donar resposta a les peticions del gremi de descongestionar el centre de parades i redistribuir-les pels districtes. A aquest respecte, no han faltat les reiterades crítiques dels floristes a l'ajuntament per la permissibilitat i el poc control de la venda il·legal. Segons han apuntat, preveuen que s'instal·lin només a Barcelona entre 2.000 i 2.500 parades il·legals de flors.