• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Marta Felip: “Els Estats Units i Catalunya han consolidat una relació comercial i d’inversions en les últimes dècades”

14/03/2019 12:51
20190314 SG oportunitats de negoci EEUU

La sec gral d'Empresa i Coneixement,Marta Felip, en la inauguració de la jornada

La secretària general d’Empresa i Coneixement, Marta Felip, ha assegurat aquest dijous que “els Estats Units i Catalunya han consolidat una relació comercial i d’inversions en les últimes dècades”. “Amb un 20% del total, Catalunya lidera les exportacions de l’Estat espanyol als Estats Units, que és el primer destí no europeu de les exportacions catalanes”, ha subratllat.


La secretària general ho ha destacat durant l’acte ‘Inverteix als EUA: Oportunitats sectorials a diversos estats’ organitzat per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- i l’US Commercial Service de l’Ambaixada dels Estats Units a l’Estat espanyol. La jornada, que s’ha celebrat a la seu d’ACCIÓ, ha tingut per objectiu donar a conèixer a 50 empreses catalanes les oportunitats de negoci que ofereixen una quinzena d’estats del país nord-americà. Entre d’altres representants, a l’acte hi ha participat el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley.


Felip ha apuntat que la jornada ha estat “una gran oportunitat per a les empreses catalanes” i que “ajuda a enfortir les relacions comercials entre Catalunya i els Estats Units”. En aquest sentit, la secretària general d’Empresa i Coneixement ha explicat que actualment 10.200 empreses catalanes exporten als Estats Units, 3.000 de les quals són exportadores regulars. Durant els últims cinc anys les exportacions catalanes als Estats Units han crescut més d’un 50% i han superat els 2.500 milions d’euros.