• Imprimeix

Gairebé un 13% dels comerços de Catalunya, entre floristeries, llibreries i fleques, es mobilitzaran per la Diada de Sant Jordi

20/04/2017 14:04
Acte de presentació de les activitats que realitzaran el Gremis catalans per la Diada de Sant Jordi

Acte de presentació de les activitats que realitzaran el Gremis catalans per la Diada de Sant Jordi

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha participat avui en l'acte que ha organitzat el Consell de Gremis conjuntament amb els Gremis de Flequers, Floristes i Llibreters per presentar les diferents activitats que tenen previst  realitzar per la celebració de la diada de Sant Jordi.  

En aquest marc la directora ha destacat que un “gairebé un 13% dels comerços de Catalunya (el 12, 74 %), entre floristeries, llibreries i fleques, estan vinculats i es mobilitzaran per la Diada de Sant Jordi, per a la promoció i venta de la rosa, el llibre i el pa”.  També ha volgut ressaltar el pes econòmic que té el sector del comerç a Catalunya i la funció social que exerceix. D'altra banda la directora ha valorat la “feina que estan realitzant el gremis, actors protagonistes de la Diada”  i ha assenyalat que “el dia de Sant Jordi és cultura i també és la demostració per excel·lència del model de comerç de proximitat que té Catalunya".

D'altra banda, la directora ha recordat que fa poques setmanes enrere la Generalitat va presentar la campanya #comerçincreïble. Una campanya que vol promocionar el comerç urbà i reforçar el seu paper com a eix vertebrador del territori. En aquest sentit, la directora Muntsa Vilalta ha assenyalat que “la campanya podria esta feta especialment per la celebració de la Diada, perquè anima a fer el que farem tots diumenge: surt al carrer i viu el comerç”.

En l'acte la directora ha estat acompanyada dels presidents i representants dels gremis Joan Guillén, Pere Fàbregues i  Jaume Bertran responsables dels Gremis de Floristes, Llibreters i Flequers respectivament i alhora també de Miquel Donnay com a president del Consell de Gremis, la regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, i de l'inspector de la Guàrdia Urbana de Barcelona, David Martínez.