• Imprimeix

Artesania Catalunya estrena nou aparador artístic

14/02/2017 11:02
Aparador Artesania Catalunya

Aparador Artesania Catalunya

El centre d’Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç Artesania i Moda ( CCAM), acull una nova instal•lació artística que actua com a nou aparador de la botiga Empremtes de Catalunya. Aquesta és la segona actuació del Cicle d’Aparadors, un projecte del centre d’Artesania Catalunya que pretén mostrar anualment, la sinergia entre empreses vinculades al món del disseny i mestres artesans. 

Després de la primera instal•lació, sota el títol “Alça el vol”, es continua treballant amb el binomi disseny i tradició en un espai que dóna lloc a la creativitat i que transmet un concepte atractiu i diferent dels productes d’Empremtes de Catalunya que es troben a la venda a la botiga d’Artesania Catalunya. La nova instal•lació està dedicada a la ceràmica en totes les seves vessants i porta per títol “Alquímia elemental” fent referència als quatre elements necessaris per treballar la ceràmica: Terra, Foc, Aigua i Aire.

El muntatge consta d’unes peces de porcellana de disseny minimalista suspeses en l’aire que representen diferents objectes quotidians fets de ceràmica, realitzades per la ceramista Eva López Miguel d’Elomi Ceràmica (elomiceramica.blogspot.com). A la part inferior estan exposats diferents productes, tant de ceràmica utilitària com decorativa i de disseny, que es poden adquirir a la botiga d’Empremtes d Catalunya com ara bols, guardioles, càntirs, figures noucentistes, làmpades, altaphones, abeuradors, estalvis, retaules, etc.

Enguany s’ha comptat també amb la col•laboració del Mestre artesà Josep Maria Pascual de Pasqual Arnella, Premi Nacional d’Artesania 2016, que ha preparat els suports de les peces en pasta de paper; del dissenyador gràfic Iñaki Granell, i de l'empresa Itaca, responsable de la gestió.