• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

El sector TIC es manté com a motor d’ocupació i competitivitat, segons el Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015

10/07/2015 12:11
Jordi Puigneró, en la presentació del Baròmetre del sector TIC 2015

Jordi Puigneró, en la presentació del Baròmetre del sector TIC 2015

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, van participar ahir al vespre en la presentació de la setena edició del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya, un estudi elaborat sota la coordinació i supervisió del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) que pren el pols al sector tecnològic català amb l’objectiu d’esdevenir marc de reflexió sobre la realitat d’aquest sector.

Les principals conclusions que es desprenen del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2015 són que el sector TIC ha continuat aguantant la crisi i treballant per consolidar una posició de lideratge. En aquest sentit, el baròmetre constata el paper estratègic del sector tecnològic i especialment de les TIC en relació a la capacitat de generar ocupació, i també, tal com s’apuntava en les edicions anteriors, situa la internacionalització com un dels eixos vertebradors del creixement del sector.

Durant la seva intervenció, Pere Torres va assegurar que “la competitivitat futura del país passa per la reducció del cost de l’energia i per la digitalització”, i va afegir que la digitalització ens interessa per modernitzar l’economia i fer-la competitiva a escala mundial”.

En aquest mateix sentit es va pronunciar Jordi Puigneró, que va afirmar que les TIC són element de competitivitat fonamental, i per tant, el Govern no només no hi renuncia sinó que hi aposta i les potencia. Puigneró va afegir que “l'estratègia SmartCAT és el comú denominador de totes les accions que hem fet per garantir el futur TIC de Catalunya i donar resposta als reptes que tenim com a país: generar ocupació i garantir una economia pròspera i benestar”.

L’acte de presentació del Baròmetre TIC va comptar també amb les intervencions del president del CTecno, Jordi William Carnes, del director adjunt  i responsable d’Internacional de la Fundació i2CAT, Artur Serra, i del director executiu de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Josep M. Marquès.