• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Nou dígit de control per l'autoliquidació de l'Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET)

Model nou d'autoliquidació

Model nou d'autoliquidació

A partir del proper mes juliol, el sistema d'autoliquidació de l'IEET, introdueix importants novetats que afecten a la identificació dels establiments turístics i a la forma de pagament.

Els establiments turístics de Catalunya han d'estar inscrits al Registre de Turisme de Catalunya (RTC) i, en el moment que s'inscriuen, reben un codi de registre.

Fins ara, a l'hora de fer l'autoliquidació trimestral, s'utilitzava aquest codi per tal de poder identificar-se, a més a més, necessitaven disposar del certificat digital per a la tramitació telemàtica.Amb la voluntat de garantir la integritat del codi i evitar errors de transcripció a l'hora de fer l'autoliquidació, s'ha assignat a cada un dels establiments, un dígit de control (DC). Aquest dígit de dues xifres es podrà trobar, properament, a la Guia Oficial d'Establiments Turístics i ara ja és consultable al llistat d'empreses i establiments turístics del web del Departament.

Per tant, a partir de juliol, a l'hora d'emplenar el nou model 950 de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC), s'haurà d'informar de la signatura, que correspon al codi de registre i al nou dígit de control. No es podrà tramitar l'autoliquidació sense aquesta nova dada. 

En la simplificació del procediment, s'ha volgut donar un pas més enllà i per a la tramitació telemàtica ja no caldrà disposar del certificat digital sinó que es podrà presentar i pagar amb targeta bancària.

Aquestes modificacions fan més senzilla la presentació i pagament de l'IEET i, per tant, faciliten el compliment de les obligacions tributàries per part dels establiments.

El nou model 950, en PDF, estarà disponible a partir del proper 4 de juliol a la pàgina web d'e-tributs.

Data d'actualització:  25.05.2015

Informació relacionada