• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Xina

El creixement econòmic del país repercuteix en l’arribada de turistes xinesos a Catalunya

Segons les primeres dades que ha donat l’Institut Nacional d’Estadística del Govern Central de Xina, el PIB ha registrat un creixement del 6,6% el 2018, la renta per càpita de la població urbana ha crescut un 7,8% i el turisme outbound ha augmentat entorn el 12%.

En relació amb aquest creixement, la Fitxa Executiva del mercat xinès indica que fins al mes de desembre de 2018 Catalunya era líder en arribada de turistes, despesa total i pernoctacions hoteleres pel que fa al turisme xinès a Espanya. Això es correspon amb al treball que s’ha fet els últims 12 anys amb una aposta  en clau de futur per la gran potencialitat del turisme outbound d’aquest país.

Xina, que des de fa anys és el primer mercat emissor de turistes internacionals i sobretot de despeses gracies a l’augment continuat de la renta per càpita de la seva població urbana, convertint-se en una de les nacionalitats extracomunitàries més atractiva per Catalunya degut a la seva despesa mitjana.

 

La Setmana Daurada de l’any nou xinès porta la desestacionalització del turisme a Catalunya

Les dades, segons una enquesta publicada per British Airways China, indiquen que fins un 37% dels habitants de Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen y Chengdu d’entre 18 y 39 anys tenien la intenció d’aprofitar la Setmana Daurada, que comença amb l’arribada de l’any nou, per fer viatges outbound. Cal tenir en compte que durant els últims anys la comunitat xinesa ha liderat el turisme de compres realitzades per turistes extracomunitaris a España amb una quota de mercat del 33% i del 29% a nivell europeu.

El calendari laboral del mercat xinès ofereix a Catalunya la possibilitat de desestacionalitzar l’arribada de turistes internacionals aprofitant  que els turistes xinesos solen escollir les Setmanes Daurades (la primera entre gener i febrer segons el calendari llunar i la segona pels primer set dies consecutius d’octubre en motiu del Dia Nacional de la República) per realitzar viatges de llarga distància fins a destinacions com Catalunya on coincideixen amb els mesos de temporada baixa.

Data d'actualització:  01.03.2019