• Imprimeix

Xina: Missió empresarial a la Xina i noves connexions aèries amb Barcelona

Una quarantena d’empreses catalanes, entre les quals n’hi havia de dedicades al sector turístic, han participat en una missió institucional i comercial a la Xina, encapçalada pel conseller Baiget, i durant la qual s’han celebrat dos workshops, l’un a Hong Kong i l’altre a Xangai.

La missió ha estat una oportunitat per a les empreses catalanes a l’hora de trobar nous socis, clients o distribuïdors per als seus productes i serveis. En el cas de les empreses turístiques, han acompanyat l’ACT: EATBoqueria; SolVIP Travel;Torres; Hotel Omm; Abaser; Associació Amics del Passeig Gràcia; ALS - Advanced Leisure Services; Hotel The One Barcelona; Gramona; Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Fairmont Rey Juan Carlos; i Turisme de Barcelona.

La delegació catalana ha tancat importants acords comercials i de cooperació i ha mantingut reunions en sectors com el turisme, l’automoció, l’alimentació o la biotecnologia.

L’objectiu de la iniciativa ha estat detectar i aprofitar noves oportunitats de negoci per intensificar la presència comercial catalana en aquesta regió asiàtica, tancar projectes de cooperació tecnològica i promocionar Catalunya entre els agents turístics xinesos. Paral·lelament, també s’ha impulsat l’atracció d’inversions estrangeres de la Xina i Hong Kong a Catalunya, i s’ha presentat la destinació catalana com una de les regions més atractives del sud d’Europa pel que fa a les possibilitats de desenvolupament econòmic i empresarial.

Durant la missió les empreses i entitats del sector turístic han presentat els seus productes i serveis a 70 agències de viatge i operadors turístics a Xangai i 50 a Hong Kong. Els professionals catalans han celebrat més de 300 reunions de treball amb els agents de viatges.

Cal destacar que el proper 5 de maig, Air China inaugura la ruta Xangai-Barcelona, amb una freqüència de 3 vols setmanals i que Cathay Pacific operarà una ruta temporal entre Hong Kong i la capital catalana a partir del mes de juliol. Precisament, en el marc d’aquesta missió, el conseller Baiget, acompanyat del segon Tinent d’Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, van trobar-se amb els responsables d’aquesta companyia aèria per explorar la possibilitat que el nou vol directe pugui convertir-se en un vol durant tot l’any.

Data d'actualització:  25.04.2017