• Imprimeix

Primeres vuit Ciutats i Viles amb Caràcter

Les poblacions que llueixen aquesta distinció són Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa.

Lliurament dels Guardons del Turisme 2017

Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa han estat les vuit primeres ciutats catalanes en aconseguir el distintiu Ciutats i Viles amb Caràcter que atorga l’Agència Catalana de Turisme.

Aquesta distinció té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa.

Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic o artístico-creatiu, entre d’altres.

Les ciutats aspirants que vulguin optar a aquest distintiu han de complir diversos  requisits, com ara tenir vocació turística i de futur; disposar d’un mínim de Béns Culturals d’Interès Nacional; i tenir un marcat caràcter històric i cultural, enogastronòmic o artístic i creatiu, entre d’altres.

Les ciutats que compleixen aquests requeriments poden presentar la seva candidatura a l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Un comitè d’experts, format per membres de l’ACT i professionals reconeguts de diferents àmbits (arquitectes, urbanistes, gestors culturals, etc.), avalua i valida les sol·licituds. La marca Ciutats i Viles amb Caràcter forma part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter forma part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural.

Data d'actualització:  05.12.2017