• Imprimeix

Rússia i Països de l’Est: El mercat rus conserva el seu interès per Catalunya, fusió de Nordavia i Red Wings i cessament d’operacions de VIM-AVIA

El mercat rus segueix demostrant interès per la nostra destinació. Els operadors russos informen que la situació actual de Catalunya pràcticament no ha afectat al flux turístic i que la lleu baixada és un fenomen habitual associat a la temporada de tardor. En general, durant el primer semestre de 2017, els viatges internacionals del turisme rus van augmentar un 56,5% i en el cas de Catalunya, durant els 10 primers mesos del 2017, el flux de turistes russos va créixer un 23,7% i ja són més de 648.200 els russos que han visitat la nostra destinació en el que portem d’any.

D’altra banda, veurem aparèixer properament una nova companyia com a resultat de la fusió entre Nordavia i Red Wings. Ambdues companyies han operat tradicionalment a la ruta Moscou-Barcelona. Es preveu que la fusió permeti millorar la solvència financera dels transportistes. Inicialment, operaran sota els seus propis noms de marca que canviaran en una propera fase. El pronòstic és que durant el 2018 transportin més de 3,5 milions de passatgers.

Per acabar, VIM-AVIA, transportista especialitzat en vols charter que figurava entre els 10 més importants de Rússia, va cessar operacions el mes d’octubre per problemes financers. Encara es desconeix el futur d’aquesta companyia que pot fer fallida o intentar recuperar-se d’alguna manera.

Data d'actualització:  17.12.2017